Balkan Handball

Dragan Đukić odbranio master rad na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“

Selektor reprezentacije Crne Gore, Dragan Đukić, odbranio je master rad na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu.

Za master rad na temu „Morfološke karakteristike rukometaša na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine“ Đukić je dobio ocenu deset i to od članova komisije koju su činili prof. dr Ivanka Gajić, doc dr Nemanja Ćopić i doc. dr Dragan Atanasov.

– Istraživanje je potvrdilo da se značajan uticaj koji su na uspešnost u rukometu oduvek imali osnovni antropometrijski parametri, nastavlja kao tendencija i dan danas. Ali, ono što je važnije je da se ti parametri moraju pratiti unutar samo jednog olimpijskog ciklusa. Takođe, potvrđen je značajan uticaj korelacije između uspešnosti i dobre selekcije tima čiji se zahtevi mogu nadomestiti jedino količinom internacionalnog iskustva koje se nametnulo kao drugi bitan faktor za uspešnost u rukometnom sportu. Svi ovi faktori uzeti zajedno predstavaljaju potvrdu dobre selekcije, dugoročnog planiranja i snažan pokazatelj kvaliteta – istakao je kao zaključak u svom master radu Dragan Đukić i prokomentarisao i rad Fakulteta.

– Već godinama sam tu i kao saradnik i ono što mogu da kažem je da je Fakultet za sport na Novom Beogradu uvek znao da prepozna probleme u sportu, pa i rukometu, i da o njima javno govori i da pokuša da pruži smernice za rešavanje tih problema i jedno drugačije razmišljanje – zaključio je Đukić.

Fakultet za Sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, kao visokoobrazovna institucija, bila je partner Balkan-Handball.com, u projektu organzacije tribine „Rukomet i mediji“ povodom desetogodišnjice rada našeg portala.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *