Balkan Handball

Nikola Malešević novi selektor Luksemburga

Luksemburg će u narednom periodu imati Srbina za selektora. Nekadašnje desno krilo iz zlatnog doba bačkopalanačkog Sintelona, kasnije internacionalac u Francuskoj dugi niz godina, Nikola Malešević, preuzeo je brigu o nacionalnom timu jedne od najmanjih evropski zemalja.

Luksemburžani su u pretkvalifikacijama za SP 2019 savladali Slovačku 28:27 i remizirali sa Finskom 23:23.

Posle godinu dana rada sa ženskom ekipom Dudelanža, sa kojom je osvojio duplu krunu, usledio je rad sa ženskom reprezentacijom, ali i muškim timom istoimenog kluba. Druga sezona je bila dovoljna da rukovodstvo Federacije ubedi da je trener koji je rukometnu karijeru započeo u rodnom Prokuplju – najbolji izbor za muški nacionalni tim.

– Budućnost vezana za klub HB Dudelange je vezana za stvaranje ekipe sastavljene pretežno od mladih igrača, uspostavljanju sistema funkcionisanja i obezbeđivanju plasmana u neki od evropskih kupova. Primarni cilj na reprezentativnom nivou u narednom periodu je, kako integracija mladih igrača u postojeću grupu, tako i uspostavljanje funkcionisanja muškog sektora u okviru federacije – kaže Malešević za Balkan-Handball.com.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *