EHF LŠ: I Visla slavila u Celju - Balkan-Handball.com
Naslovna Arhiva EHF LŠ: I Visla slavila u Celju

EHF LŠ: I Visla slavila u Celju

Marko Marjanović
0 komentar

Orlen Visla Plock je zabeležila jako važan trijumf u Celju, 28:25 (17:10). Slovenci su jako loše odigrali prvo poluvreme, pa je drugi poraz na svom terenu bio neizbežan. Odigrali su Celjani odlično drugih 30 minuta, ali nedovoljno za veliki preokret. Time je tim Branka Tamšea ostao sa dva boda posle tri kola, usled pobede na premijeri u Istanbulu, dok je poljski vicešampion prvim trijumfom načinio veliki korak ka dugoj rundi, posle remija sa Vespremom i poraza u Parizu.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO – ORLEN VISLA PLOCK 25:28 (10:17)

7m: Celje 0/0, Visla 2/2

2 min: Celje 4 min, Visla 8 min.

CELJE: Lesja, Gajić – Mlakar 6, Zvižej 4, Babraskas 1, Janc 2, Razgor 4, Kodrin 1, Patrianova 3, Blagotinšek 4, Ivić, Marguč,Poteko, Potočnik, Fizulto, Dobelšek

VISLA: Višari, Korales – Kviatkovski, Višnjevski, Dašček 4, Rakotea 3, Pušica, Jonea 2, Moravski, Roča 2, Zelenović 4, Montoro 2, Tarabokia 1, Konic, Nikčević 4, Žitnjikov 6

 

Žitnjikov je bio najopasniji napadač gostiju u uvodnim minutima. Rus je, uz odličnu odbranu, najzaslužniji što je Visla već na startu stekla opipljivih 8:4 u 11. min, da bi Zelenović dva minuta kasnije povisio na 10:5. Nije Celje nikako moglo da pronađe ritam u prvom poluvremenu, a sastav Manola Kadenasa je to znalački iskoristio i do odmora povisio na ogromnih 17:10.

U nastavku, kao da je Branko Tamše na teren izveo neke druge momke. Silna odbrana, pomognuta snažnim hukom sa ttrbina „Zlatorog Arene“, materijalizovana je u napadu preko Mlakara, Blagotinšeka i Razgora, pa je već u 40. minutu, posle gola Babraskasa, na semaforu pisalo 17:20. Pokušao je Manolo Kadenas da tajm – autom zaustavi pad svog tima, ali je za to bio potreban Marsin Višari. Poljski golman je odbrane krucijalne šuteve u situacijama kada je Celje napadalo za minus dva.

Golom Zvižeja iz kontra napada, slovenački šampion je ipak smanjio na 21:19, ali više od toga nije uspeo da učini do kraja meča. Nikčević je bio nepogrešiv sa krila u krucijalnim trenucima, kao i Dašček sa spoljne pozicije.  Upravo je Srbin pogodio za 26:22 u 55. minutu. Usledio je promašaj Razgora, i tada je bilo jasno da će „Florijani“ biti lišeni drame u samom finišu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball