Obrazovani i raspevani Našičani, Kordi: Pročulo se da ih trener podstiče da uče... - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Obrazovani i raspevani Našičani, Kordi: Pročulo se da ih trener podstiče da uče…

Obrazovani i raspevani Našičani, Kordi: Pročulo se da ih trener podstiče da uče…

zika.bogdanovic
0 komentar

Sezona ide svojim tokom, Nexe će imati veliki problema da ponovi prošlogodišnji uspeh, plasman u grupnu fazu EHF Kupa, nakon remija na svom terenu sa Nantom 26:26, ali razloga za zadovoljstvo u pravoj rukometnoj sredini kakva je Našice uvek ima. Skupu, i formalno, visokoobrazovanih momaka među igračima hrvatskog vicešampiona, pridružio se Mirko Herceg (na slici) diplomom Građevinskog fakulteta u Mostaru.

Pre njega, diplomirani ekonomista postao je Marin Vegar, dok je Damir Halilković završio poljoprivredu, Ivan Sršen poslovnu informatiku, a Martin Juzbašić ima još jedan ispit na Elektrotehničkom fakultetu – smer informatika. Na studijama je još osam igrača, Perica Lelić je apsolvent na trenerskoj, Marin Sakić na DIF-u – fizička priprema:

– Pročulo se da trener Nexe-a podstiče i podržava igrače da studiraju, da im odobrava odlaske na ispite – u šaljivom tonu će, i sam profesor fizičke kulture, trener Zdenko Kordi.

-Osim formalnog obrazovanja, četvorica-petorica sviraju gitaru, jedan je specijalista za harmoniku. Neki znaju, a drugi uče u slobodno vreme. Prošle godine smo u ekipi imali Turčina, Cana Čelebija, koji je svirao klarinet, pa je na jednoj zajedničkoj večeri sa našim predsednikom svirao zajedno. Predsednik se dohvatio tamburice. Jako je dobro da igrači ispune svoje slobodno vreme studiranjem ili učenjem nekih drugih veština – zaključuje Zdenko Kordi. 

Profesionalna karijera ne sme biti izgovor za nedostatak želje za obrazovanjem. Neka je obrazovano i raspevano, kako u Našicama, tako svugde. Od toga će i rukomet, u krajnjoj liniji, imati koristi.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball