Zeljković pred srpski derbi u SEHA: Došlo je vreme da pobedimo Vojvodinu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zeljković pred srpski derbi u SEHA: Došlo je vreme da pobedimo Vojvodinu

Zeljković pred srpski derbi u SEHA: Došlo je vreme da pobedimo Vojvodinu

zika.bogdanovic
0 komentar

Srpski derbi u SEHA GAZPROM ligi igra se večeras od 18.45 u Subotici. To će ujedno biti i borba za sedmo mesto Spartaka i Vojvodine, koji su ove sezone već odigrali dva meča. Na startu SEHA GAZPROM lige u Novom Sadu je bilo 27:27, da bi Novosađani mnogo lakše rešili sve u svoju korist u Super Kupu u Aranđelovcu – 24:18.

Trener Subotičana, Branislav Zeljković, smatra da je došlo „vreme za pobedu“ nad šampionom:

– Ako je suditi po poslednjim rezultatima između Vojvodine i Spartak Vojputa, Novosađani imaju kvalitetniji igrački kadar. Međutim, to ne znači da će Vojvodina osvojiti bodove. Naš rival je u poslednja tri dana odigrala dve izuzetno teške utakmice. Imaju određenih kadrovskih problema, videlo se to i na njihovom prošlom meču, a u međuvremenu ih je napustio organizator igre Pralica koji karijeru nastavlja u Rumuniji. Mi imam dobru atmosferu, dobro smo radili u proteklom periodu u kojem nismo imali zvaničnih utakmica. Sve to govori da je došlo vreme da pobedimo Vojvodinu. U prvom delu sezone u Seha Gasprom ligi, na gostovanju smo im uzeli bod. Imali smo tada raspoloženog Rakociju koji je bio prevaga, pa smo imali šansu i da dođemo do pobede. Bilo bi dobro da i na ovom meču neko zablista, da lakše dođemo do bodova. Imali smo određenih problema sa odbranama i verujem da je sutrašnji dan za naše golmane, da će oni odraditi svoj deo posla kvalitetno što će nam pomoći da dođemo do novih bodova. Nastupićemo kompletni, Čupić i Jelić su imali problema tokom prošle utakmice, u pauzi su te povrede sanirane.

Đorđe Đekić, igrač Spartak Vojputa:
– Imamo iza sebe dve nedelje odmora i dobrog rada. Spremniji smo nego ikada da ostvarimo pobedu koju očekujemo već dugi period. Radili smo mnogo na odbrani i mislim da ćemo u tom segmentu dati najviše. Moramo da zaustavimo određene igrače Vojvodine, da bude što više lakih golova za nas i da ostvarimo pozitivan rezultat. Koristim ovu priliku da pozovem ljubitelje rukometa da dođu u što većem broju, jer će duel Spartak Vojputa i Vojvodine pokazati najbolje što Srbija trenutno može da ponudi. Kvalitet će sigurno biti na nivou, a podrška publike će nam doprinti da ostvarimo ono što želimo.

Nikola Marković, trener Vojvodine:
– Pokazali smo dobru partiju pre mesec dana u duelu sa Spartakom.Nadamo se da ćemo uspeti da onovimo. Spartak nas je iznenadio na startu u Novom Sadu, kada smo odigrali nerešeno. Očekujem težak meč i pobedu.

Goran Trkulja, igrač Vojvodine:
– Skoro smo pobedili Spartak. To je dobar tim. Znaju da igraju rukomet, debituju u ligi i imaju puno motiva. Igramo sve bolje i bolje, očekujemo pobedu.

IZVOR: SEHA LIGA, RK Spartak Vojput

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball