Srpske junoše testirale seniore UAE pred nastup na Azijskom prvenstvu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srpske junoše testirale seniore UAE pred nastup na Azijskom prvenstvu

Srpske junoše testirale seniore UAE pred nastup na Azijskom prvenstvu

zika.bogdanovic
0 komentar

Nepoznavanje materije o kojoj se piše, navelo je pojedine medije da senzacionalistički „bace na kolena“ mlade kadetske i juniorske reprezentativce Srbije, koji su u prvoj nedelji 2016. godine sparingovali seniorskoj reprezentaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata. UAE je u sklopu priprema za Azijsko prvenstvo u Bahreinu, odradila pripreme u Srbiji, a u mečevima u Hrtkovcima i Beogradu bila ubedljiva protiv srpskih junoša (poraz kadeta 26:23, juniora 29:19), ali su pobede pripisane „kadetima i juniorima UAE“.

Povodom navodne „sramote“ oglasio se i Rukometni savez Srbije, saopštenjem: 

Rukometni savez Srbije je, u sklopu dobre saradnje sa federacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, izašao u susret i organizovao sparing mečeve srpske juniorske (generacija 1996 i mlađi) i kadetske reprezentacije (generacija 1998 i mlađi) sa seniorskom reprezentacijom UAE, koja je u Srbiji boravila u sklopu priprema za Azijsko prvenstvo u Bahreinu, koje je na programu od 15. do 28. januara.

Seniorska selekcija UAE, sprema za najvažnije kontinentalno takmičenje, Azijsko prvenstvo, koje će ujedno biti i kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine. Emirati su na prošlom Azijskom prvenstvu 2014. godine osvojili četvrto mesto u konkurenciji selekcija poput Katara (aktuelni svetski vicešampion), odnosno, Koreje, i izborili plasman na Svetsko prvenstvo 2015 (odustali od učešća iz političkih razloga).

Kao jedna od najkvalitetnijih azijskih selekcija, tim UAE očekuje da se nađe među najbolje plasiranim timovima i na Azijskom prvenstvu ove godine, i tako obezbedi učešće na planetarnom rukometnom takmičenju 2017. godine. Mečevi sa srpskim juniorima i kadetima u Hrtkovcima i Beogradu, poslužili su selekciji iz Persijskog zaliva da proveri trenutnu formu, a našim reprezentativnim kategorijama da se okupe i steknu specifično iskustvo igrajući sa iskusnim protivnikom – predstavnikom azijske škole rukometa.

Dve Federacije su dogovorile inteziviranje saradnje na svim poljima u narednom periodu, a gosti, koji su posetili i nove prostorije Rukometnog saveza Srbije u Novom Beogradu, izrazili su veliku zahvalnost i zadovoljstvo boravkom u Beogradu, stoji u saopštenju RSS.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball