ČESI SILNI I BEZ JIHE: Makedonija sa -7 iz Plzena - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ČESI SILNI I BEZ JIHE: Makedonija sa -7 iz Plzena

ČESI SILNI I BEZ JIHE: Makedonija sa -7 iz Plzena

zika.bogdanovic
1 komentar

Reprezentacija Makedonije upisala je prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Iako su ranije pokazivali da mogu da izađu na kraj sa Česima na njihovom terenu, podmlađeni sastav predvođen od strane Line Červara, nije bio ni blizu. Na kraju, 35:28 (18:12) za tim Kubeša i Filipa i velika opomena za makedonski sastav u nastavku kvalifikacija.

Jako loš napad Makedonije uzrokovao je dominaciju domaćeg tima od samog starta meča. Tražio je Červar dobitnu kombinaciju u bekovskoj trojci, ali osim, ovoga puta samo solidnog Kirila Lazarova i Marka Nelovskog u par navrata, odbrana Čeha nije imala problema da osujeti napade bekova makedonskog tima. Rezultat 10:3 u 18. minutu dovoljno govori o tome.

Uspeli su momci u žutim dresovima da se trgnu i dođu do 12:8, ali je opet serija loših napada i tehničkih grešaka davala krila domaćem timu za 18:12 na poluvremenu.

Najozbiljniji period igre tima Line Červara desio se na startu drugog dela. Dejan Manaskov je u 35. minutu smanjio na 19:16, ali je tajm-aut Čeha razbio sve iluzije da bi se moglo do preokreta. Jakub Hrstka je nemilosrdno punio mrežu indisponiranih Ristovskog i Daskalovskog, koji nisu imali pomoć od odbrane.

Poslednji priključak je viđen u 39. minutu na 22:18, a Česi su iz minuta i minut koristili nadnoć na terenu sve do rekordnih +9, 32:23 u 55. minutu.

Hrstka je bio najefikasniji kod domaćih sa 10 golova. Sa druge strane Lazarov devet, Manaskov osam, Nelovski i Taleski po 4….

TABELA:
Island 2(-1)
Češka 2
Makedonija 2
Ukrajina 0 (-1)

Možda vam se dopadne

1 komentar

Bobo 05/11/2016 - 21:06

Nakon utakmice Červar Veliki je izjavio da je nezadovoljan od igre u napadu, a ekipa je postigla sasvim solidnih 28 golova. Odbrana je bila katastrofalno postavljena, Talevski nije znao gde se nalazi. Primiti 35 komada od Češke za koju nije igrao lider Filip Jiha je totalni fijasko.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball