Novi početak niškog Železničara - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Novi početak niškog Železničara

Novi početak niškog Železničara

zika.bogdanovic
0 komentar

IZ NIŠA: KRISTINA KRSTIĆ

Posle jednogodišnje suspenzije Železničar se vraća u Superligu. Tim predvođen novim trenerom sa velikim ambicijama i u dobrom raspoloženju započeo je pripreme za novu sezonu. Šef stručnog štaba Josif Petković, će sa timom koji je sastavljen od nekolicine starih i velikog broja novih lica pokušati da vrati niški rukomet tamo gde mu je mesto.

Ambicije su jasne kada je neko dole kao što je bio Železničar, klub mora da se stabilizuje i krene ka vrhu. Mislim da ovaj sastav može da garantuje i ubrzan napredak. Od danas podižemo formu za dobar, kvalitetan rad i dobre rezultate. Ne postoji nikakav imperativ, ne možemo da obećamo da ćemo biti drugi, treći. Mi objektivno smatramo da Želju treba da stremi ka vrhu gde mu je mesto.
To neće biti lako ali uz jedan ljudski i pošten rad, podršku sponzora i mirnog rada to je moguće, kaže on.

Sadašnji sastav je itekako za respekt, poručuje Petković. Trener nije mnogo govorio o eventualnim pojačanjima. Ipak dodaje da će tim biti formiran u zavisnosti od potreba kluba, ali i ambicija sponzora.

Železničar je u prethodnom periodu doveo nekoliko iskusnih igrača. Najzvučnije pojačanje niškog tima je svakako najbolji strelac prošlogodišnjeg izdanja Superlige Mladen Krsmančić.

Klub sa ovakvom neverovatnom tradicijom može da stane na noge. Verujem ljudima koji su u upravi kluba. Mislim da su napravili pravi potez dovođenjem par novih igrača. Možda će to biti dovoljno da izborimo Evropu, možda ne, prvenstveni cIlj je da klub postane stabilan superligaš.

Mislim da je ovoga puta sasvim drugačija priča, ja sam rodom iz Zajčara znam šta se dešavalo ranije u Nišu Mislim da će napokon sve da se vrati na staro mesto, kaže Krsmančić.

Železničar će kompletne pripreme odraditi u Nišu, gde postoje idealni uslovi za trening. Na igračima je samo da se nametnu i izbore za mesto u tim.

Nakon prozivke odrađen je i prvi trening, a treneru Petkoviću odazvalo se petnaestoro igrača: Dejan Zlatanović, Filip Dražić, Đorđe Spasić, Radislav Laković, Nikola Milošević, Andrija Mađar, Mladen Krsmančić, Žarko Petković, Žarko Barjaktarević, Vladimir Jevtić, Vlada Mitić, Nikola Milutinović, Miloš Lazić, Predrag Mijatović i Đorđe Virijević.

UPRAVA I SPONZOR I DALJE U TAJNOSTI

Na konferenciji se ispred kluba novinarima obratio nekadašnji igrač Želje, a sada tim menadžer kluba Ivan Šmigić. On je istakao da je klub prošao kroz trnovit put ne bi li se vratio u Supeligu, o novoj Upravi i misterioznom sponzoru nije bilo reči. Kako kažu iz kluba sve će se znati krajem avgusta.

Veliku zaslugu za povratak Želje u najviši rang takmičnje ima i Grad Niš. Kako ističe gradski većnik za sport Branislav Kačar, Niš je rukometni grad i klub će od sada pa nadalje uvek imati podršku.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball