EURO 2020 dan četvrti: Dva velika derbija, Makedonci protiv Češke traže kartu za naredni krug! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2020 EURO 2020 dan četvrti: Dva velika derbija, Makedonci protiv Češke traže kartu za naredni krug!

EURO 2020 dan četvrti: Dva velika derbija, Makedonci protiv Češke traže kartu za naredni krug!

Ognjen Borjanović
0 komentar

Iza nas su tri fantastična rukometna dana, a nedeljno popodne donosi nam nova uzbuđenja Evropskog prvenstva. Publika će u Beču, Trondhajmu i Geteborgu moći da uživa u najboljem što rukomet na Starom kontinentu može da ponudi. Program četvrtog dana otvaraju Makedonci i Česi, a zatvaraju ga dva derbija, dueli Slovenije i Švedske, odnosno Francuske i Norveške. Pred vama su najave drugog kola grupa B, D i F.

Grupa B

Makedonija – Češka Republika

Beč, nedelja 12.01. 16:00

U različitom raspoloženju ulaze ove dve ekipe u meč. Makedonce su do pobede došli u poslednjim sekundama utakmice perfektnim udarcem Lazarova, a neverovatan je bio i Mitrevski na golu. Česi su poraženi u duelu sa Austrijom i moraju da idu na pobedu kako bi ostali u trci za narednu rundu. Ponovo će Češka igrati u gostujućoj atmosferi pošto su fantastični navijači Makedonije okupirali Beč i predstavljaju dodatan vetar u leđa ekipi Danila Brestovca. Pre skoro dve godine iste ekipe su ukrstile koplja na Evropskom prvenstvu, tada su Česi slavili uz sjajnu partiju Pavela Horaka. Ipak uzimajući u obzir ono što smo videli u prvom kolu Makedonija ima blagu ulogu favorita.

Austrija – Ukrajina

Beč, nedelja 12.01. 18:15

Biće ovo prvi susret dveju reprezentacija u istoriji rukometa. Austrijanci su odigrali dobru utakmicu protiv Češke i slavili su u prvom susretu u grupi. Bilik je bio neverovatan na toj utakmici sa 12 golova, svakako će i na ovoj utakmici on predstavljati najveću opasnost po gol Ukrajinaca. Ukrajina je u jako lošoj formi, pošto skoro godinu dana ne znaju za pobedu, od duela sa Faranima u kvalifikacijama za EURO. Ipak imali su šansu da odigraju nerešeno protiv Makedonaca u prvom kolu, što nisu dozvolili već pomenuti Lazarov i Mitrevski. Ostruško je lider ove generacije, koja ukoliko želi da nastavi put na Evropskom prvenstvu mora sutra da napravi veliki podvig protiv Austrije u sred Beča.

Grupa D

Portugal – Bosna i Hercegovina

Trondhajm, 12.01. 16:00

Brilijantni Portugalci obeležili su dosadašnji turnir, pobedom nad Francuzima 28:25. Brankinjo je bio najefikasniji na prethodnom susretu. Iako lišeni pomoći Duartea prvi duel pokazao je da Pereirina selekcija može da bude jedno od prijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg EURA. BiH ulazi u ovaj meč posle poraza od Norveške, uprkos tome što nisu slavili reprezentativci Bosne i Hercegovine nisu razočarali protiv favorizovanih Norvežana. Bilal Šuman imao je šta da vidi na tom duelu, a definitivno možemo reći da nisu imali sreće na žrebu kada su dobili grupu D. Nikola Prce bio je fantastičan na debiju svoje reprezentacije na Evropskim prvenstvima pošto je postigao sedam golova. Na golu standardno dobar bio je Benjamin Burić. Iako Portugalci slove za favorita, rukomet je sport u kom se najčešće dešavaju iznenađenja, tako da Zmajevi moraju da daju više od svog maksimuma ukoliko žele do prvih bodova u istoriji takmičenja.

Norveška – Francuska

Trondhajm, nedelja 12.01. 18:15

Derbi meč sutrašnjeg dana svakako je okršaj Norveške i Francuske koji je na programu u 18.15. Uprkos porazu protiv Portugala i jako lošem izdanju Trikolora niko protiv njih nije favorit, pa bili to brilijantni Norvežani. Sander Sagosen vodio je svoju ekipu do pobede protiv BiH, sa 12 golova. Lepršavo su igrali Norvežani na premijeri, razigrali su se i spremili taktiku za meč koji je pre prvenstva najavljivan kao meč za prvo mesto u grupi. Ipak ovaj meč dolazi u potpuno drugačijoj situaciji, Francuzima da bi zadržali i teoretske šanse za prolaz dalje neophodna je pobeda u srcu Norveške. Poznato je da je ranjena zver najopasnija tako da će sutra Sagosenu i družini biti potrebno mnogo više od igre da bi nadigrali Francuze.

Grupa F

Švajcarska – Poljska

Geteborg, nedelja 12.01. 16:00

Utakmica biti ili ne biti! Ekipe su poražene u prvom kolu, Švajcarci su deklasirani od domaćina Švedske, dok su Poljaci rutinski izgubili od Slovenije, te će sutrašnji duel biti od izuzetne važnosti. Reprezentacija koja izgubi gubi šanse za prolaz dalje. Endi Šmit bio je zatvoren od strane Šveđana u prvom kolu pa nije pokazao ni pola onoga što može. Sve oči sutra će biti uprte u njega. Poljska je u nekoj vrsti smena generacija, pa smo na ovom turniru videli neka nova lica od kojih se očekuje mnogo u godinama pred nama. Svakako najveće ime na spisku je Šipšak, pivotmen PSG-a, iznenađujuće je to što je protiv Slovenaca na terenu proveo tek pet minuta. Najbolja karika na tom susretu bio je Arkadijuš Morito koji je dao osam golova. Očekuje nas bitka za opstanak na turniru što najavljuje lavovsku borbu.

Slovenija – Švedska

Geteborg, nedelja 12.01. 18:15

Ljubomir Vranješ uspešno je započeo misiju na klupi Slovenije. Njegovi momci odigrali su dobar meč protiv Poljaka u petak, ali ono pravo očekuje ih u nedeljno predvečerje. Meč sa Šveđanima jednima od glavnih favorita celokupnog turnira. Protiv Poljaka, Slovence su nosili Blagotinšek i Mačkovšek sa po pet golova, sjajan među stativama bio je i Klemen Ferlin, ali za Švedsku trebaće mnogo više. Skandinavci su pobedili sa 13 golova prednosti Švajcarsku, a ono što je za divljenje jeste da Šveđani nisu mnogo forsirali. Golman Apelgren nije morao da ulazi, pošto je Palička zabeležio 18 odbrana, a postigao je čak i dva gola. Po šest su postigli Peterson, Nilson i Ekdal du Ric. Jedan od lidera generacije, i srednji bek Flensbuga, Džim Gotfridson, odigrao je svega 26 minuta u prvome meču i postigao dva gola. Ako pogledamo rezultate kada se susretnu ove dve ekipe, očekuje nas zanimljiv duel, koji može odrediti sudbine ekipa u narednom periodu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball