Balkan Handball

Ante Ančić o odlasku Vujovića: Tri meseca odsustva zbog Rija uzrok pada!

Veselin Vujović više nije trener PPD Zagreb. Vest koja je brzo obišla region, potvrđena je na PRESS-u hrvatskog šampiona. Ekipu će do daljnjeg voditi pomoćni trener Andrija Nikolić, a direktor kluba Ante Ančić, objasnio je situaciju u vezi sporazumnog razlaza sa Vujovićem:

 • Nažalost. S obzirom na to da sezona koju smo započeli u EHF Ligi šampikona nije ni izbliza krenula onim tokom kojim smo se nadali. S obzirom na promene u sastavu, mislili smo da smo, ako ne jači u odnosu na prethodnu sezonu, onda barem iste jačine. To se nije ispunilo. Kako obično biva u ovakvim situacijama, pokušava se napraviti nešto kako bi se situacija promenila. Najčešći potez je smena trenera. Mi smo pokušali da vidimo da li se može napraviti na bilo koji drugi način s obzirom da smo imali zaista uspešnu saradnju sa Vujovičem na svim nivoima – rekao je Ante Ančić i dodao:
 • Nismo bili srećni sa potezom da se lišimo usluga našeg trenera. Nije bilo drugog izbora, nažalost. RK PPD Zagreb i Veselin Vujović sporazumno raskidaju saradnju. To znači da trener nije podneo ostavku, odnosno, klub nije otpustio trenera. To znači da su se klub i trener zajednički dogovorili da je to potez koji treba doneti bolje rezultate u budućnosti.

Ančić je analizirao i uzroke loših rezultata na startu sezone…

 • Zaključak koji je uprava na čelu sa Zoranom Gopcem donela je da „koliko para, toliko je muzike“. Nažalost, nemam toliko novaca u budžetu. Nismo imali takve novce kakve zaslužuje trener kalibra Vujovića. Okrenuli smo se solomonskom rešenju i omogučili da ode raditi u slovenačku reprezentaciju. To je njemu omogućilo da dođe do prave tržišne vrednosti, a nama da ga zadržimo na duži period. Tako je funkcionisalo jedan period, sve do Rija. Odsustvo trenera u periodu od tri meseca zbog Olimpijskih Igara smatramo uzrokom loših rezultata u EHF Ligi šampiona. Nadam se da će Vujović i u budućnosti biti prijatelj kluba i biti uspešan u nastavku karijere. Nadamo se da će u budućnosti ukazati prilika da sarađujemo zajedno i da se vrati kao trener Zagreba – rekao je Antić i pokušao da predoči razliku između „malih i velikih“u EHF Ligi šampiona:
 • Zahvaljujemo se svojim glavnim sponzorima Gradu Zagrebu i PPD-u na pomoći. Sa takvim budžetom moramo se pokriti koliko možemo. Sve teže se borimo sa klubovima koji dolaze. Primer je Meškov Brest, koji ima neograničen budžet. Naša publika to nažalost ne prepoznaje, pa čak i novinari pišu „eto,izgubili od Meškova“. Meškov je jedan od kandidata za F4 u Kelnu. Dvojica igrača iz te ekipe, Atman i Kristopans imaju ugovore veće nego celi Zagreb. Samo da znate sa kakvim se klubovima sastajemo. Molimo za razumevanje. Nije lako sve to preživljavati . rekao je Ančić i zaključio priču:
 • Očito je da nam je trener nedostajao tri meseca. Napravili smo potez zbog budućnosti. Bili smo svesni da ćemo se izvući iz krize sa Vujovićem, ali za mesec dana dolazi novi rastanak na mesec i po dana zbog Svetskog prvenstva u Francuskoj. Da li to znači novi pad? Ko će nam pripremati ekipu? Sedam dana nakon SP 2017 imamo dve važne utakmice u Skoplju i u Brestu. To je bio glavni razlog zašto smo se odlučili za smenu. Smatramo da je Zagrebu potreban trener 24 sata sledećih osam meseci.

2 Comments

 1. Draško

  17. oktobra 2016. at 22:52

  Šta rekoh u komentaru na tekst o utakmici sa Brestom. S piše i datum i vreme:) Da mi se boduje ekskluziva. Mada mi niste verovali:) Naravno sa Ivanom i Božom je bio i Ante i presuda se znala. Tim ljudima se cigla ne može prodati. Znaju i rukomet i posao. Naravno sve sa celofanom u oblandama itd. Skoro pa da čovek poveruje. Ali imali su par dobrih prodaja letos pa je tako gledano kazalište sa Vujom odradilo posao:) A i Vuja je bio dekoncentrisan mnogo se bavio srbijanskim izborima. Gobac zadovoljan udaljio je iz srbijanskog rukometa jedinog koji ga je preveslao 2012.

 2. SRBhandball

  18. oktobra 2016. at 08:56

  Razumemo vas koliko ste vi razumeli Srpski rukomet u SEHA ligi koji je TO u onosu na vas…
  Treba da se raspadnete bree