Balkan Handball

ŠTA SE DESILO U GORAŽDU? Utakmica trajala 7.81 sekundi duže, domaći postigli gol za pobedu

Epilog utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine jeste drakonskea kazna za trenera Lokomotive Žikicu Milosavljevića, zatim skidanje sa liste delegata Ante Gadže, ali i kažnjavanje domaćeg tima koji je u obavezi i da organizuje novi meč sa ekipom iz Brčkog. 

Utvrđeno je da je utakmica trajala 7.81 sekundu duže, odnosno, da je zapisnički sto zakazao u poslednjih tridesetak sekundi, što se i može videti na snimku RK Lokomotiva. Posle napada Lokomotive, domaći tim koristi šansu i postiže gol, ali daleko nakon što je vreme isteklo. 

U odluci RS BIH ne može se naći obrazloženje ostalih kazni osim ove o trajanju meča. Kako je Milosavljević potvrdio za mondo.ba, ne spori da je incident postojao, ali i da će se žaliti:

„Bio je to čist revolt, guranje da bih se obratio delegatu, koje je protumačeno kao guranje i kazna za to je 14 mjeseci. Komesar je izrekao kaznu po pravilniku i ona je izuzetno velika, niko nije očekivao takvu kaznu. Ali da je prevelika, prevelika je. Prvo bih se ogradio, nije bilo reči o udaranju već o guranju da bih mu se obratio posle neregularnosti. To ponašanje nije sportski i ne bi trebalo da se viđa od osobe i ličnosti kao što sam ja. Sa tim se apsolutno slažem“, rekao je Milosavljević.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *