Balkan Handball

Červar i Vujović pred dvoboj (19) u Zagrebu: Termin nije human, bez treninga u utakmicu

Od 19 časova će u Zagrebu u okviru sedmog kola SEHA Gazprom lige gostovati niški Železničar. Treneri oba tima, Lino Červar i Veselin Vujović, istakli su nezadovoljstvo terminom odigravanja utakmice, s obzirom da obojica nisu bili sa svojim ekipama tokom EHF nedelje, u kojoj su bili aktivni sa hrvatskom, odnosno, slovenačkom reprezentacijom.

  • Očekuje nas utakmica SEHA Gazprom lige protiv Željezničara iz Niša u, moram to kazati, neregularnim uvjetima. Putovati sedam dana po cijeloj Europi i doći onda na važnu utakmicu bez ijednog treninga to je po mom mišljenju nešto što, ipak, nije sasvim normalno. Što je tu je, moramo to ispoštovati i odigrati utakmicu znajući da nam okolnosti ne idu na ruku. Neki igrači su nam i bolesni tako da u ovom trenutku dok se još nismo niti vratili kući nemam ideju s kim ćemo uopće nastupiti. Teško mi je više od ovoga reći u najavi dvoboja, ali kakvi god da istrčimo sigurno ćemo dati sve od sebe protiv Željezničara – poručio je trener PPD Zagreba Lino Červarč.

Veselin Vujović istakao je da vremena za pripremu „nema“:

  • Ljudi koji vode SEHA ligu morali su da razmisle da su i gospodin Červar i Veselin Vujović vodili reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i da je nekoliko igrača Železničara i Zagreba takođe imalo obaveze u svojim reprezentacijama. Ovaj termin za utakmicu nije human. Zagreb je apsolutni favorit, učesnik Lige šampiona, prvi na tabeli u SEHA ligi, sa jako velikim brojem kvalitetnih igrača, igra na domaćem terenu. Mi smo oslabljeni, igrač koji je tek ušao u formu Predrag Vejin neće biti u sastavu, ne znamo kada će se vratiti. Sretenović je umoran, Milosavljević i Potkonjak su bili na pripremama juniorske reprezentacije, tako da ćemo sa jednim treningom na utakmicu, ali preguraćemo i to nekako. Ukoliko žele da SEHA liga ima kvalitet, moraju da vode računa o ovakvim stvarima- istakao je Veselin Vujović

Od 17.15 časova Meškov Brest dočekuje skopski Vardar.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *