Balkan Handball

DA LI ĆE USPETI ŠOK TERAPIJA? Slavko Goluža: Zagreb mi je sve dao

Ekspresno, kao šok terapija, uprava RK PPD Zagreb reagovala je posle eliminacije od Vesprema u TOP 16 EHF Lige šampiona i umesto Silvija Ivandije postavila Slavka Golužu za trenera do kraja sezone. Budući trener slovačkog Tatrana iz Prešova, prihvatio se posla u nezahvalnom trenutku, kada je osvajanje trofeja na domaćoj sceni očekivano, a meč svih mečeva onaj u polufinalu SEHA GAZPROM FInal4 sa Vardarom u beloruskom Brestu u petak od 17.30.

  • Onaj ko me poznaje, njemu objašnjenje nije potrebno. Zagreb je moj klub. Zagreb me afirmisao i sve dao. Nije bilo govora da ne preuzmem. Jeste na dva meseca, ali svu energiju i znanje ću usmeriti na ekipu do kraja sezone da odigramo najbolje što možemo – kaže bivši hrvatski selektor za Balkan-Handball.com i dodaje:
  • Imao sam dva treninga sa ekipom. Večeras ćemo imati još jedan. Nema tu puno priče. Ekipa je takva kakva jeste. BIlo je problema. Da ih nije bilo, ne bih bio tu. Prednost je da sam mnoge igrače trenirao i da lako hvataju konce jer poznaju sistem. Nemamo neki imperativ. On je rezervisan za domaće prvenstvo i Kup. Ovde ćemo biti rasterećeni.

U kakvom ste stanju zatekli ekipu?

  • U fizičkom OK, ali sigurno je da su neki porazi poljuljali samopouzdanje. Napravili smo koliko smo mogli u ova dva tri treninga i nadam se da smo osposobili ekipu. Vujić nije sa nama, ima još par igrača pod upitnikom.

Četiri puta ste ove sezone igrali protiv Vardara. Proteklog vikenda ih je malo uzdrmao poraz od Metalurga u domaćem prvenstvu…

  • Privilegija je biti ovde, sve ekipe koje su u Brestu su jake. O Vardaru ne moramo trošiti reči. Strašna su ekipa, moćna, na svakoj poziciji sa po dva, tri igrača. Ne opterećujem se, međutim, protivnikom. Tražim od svoje ekipe da ne odustane, da odigra svoju igru, pa ćemo videti.

Ko je prvi favorit za osvajanje SEHA lige?

  • Ne bih nikoga istakao. Videli ste da je Meškov umalo savladao Flensburg. Sve je otvoreno. Niko nije imao dovoljno vremena da se pripremi za ovaj turnir. Svako ovde ima svoju šansu – zaključuje Slavko Goluža.

FOTO: SEHA