Balkan Handball

Direktor Vojvodine, Darko Jevtić o SEHI: "Neplanirana avantura za koju nismo spremni"

 S obzirom da je beogradski Partizan, sve dalje od učestvovanja u SEHA ligi, u javnosti su se pojavile glasine da bi njegovo mesto iz Srbije mogla da zauzme, finansijski konsolidovana, novosadska Vojvodina. Iz "prve ruke" o eventualnom učestvovanju u regionalnoj ligi, glasine demantuje direktor, Darko Jevtić:

– Mogu samo da potvrdim da je bilo nekih neformalnih kontakata i pitanja da li bi Vojvodina eventualno učestvovala u toj ligi. Imamo stav da sa planiranom budžetom za ovu sezonu, to bi za nas bila izuzetno skupa igračka. Nismo ni igrački kadar koncipirali da bi mogli da ispratimo takvo takmičenje uz Merkur Super Ligu Srbije. Za svaki klub, bez ozbiljne podrške lokalne samouprave, pa i same države, to bi bila jedna velika avantura, koja bi ugrozila samo funkcionisanje, u našem slučaju, nakon što smo posle tri godine klub postavili na noge. Budžet smo za ovu sezonu obezbedili, imamo toliko-koliko imamo, a svako prekoračenje bi nas odvelo u avanturu sa nesagledivim posledicama. Meni je žao, mi pretendujemo i želimo da Vojvodina jednog dana bude deo tog projekat, ali samo kao klub, koji je to zaslužio plasmanom i koji se igrački i finansijski pripremio za takmičenje na dva fronta.

I pored najbolje volje da saznamo šta o eventualnom učešću u regionalnoj ligi misli Metaloplastika iz Šapca, od direktora kluba, Vladica Spasojević, nismo još uvek dobili odgovor…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *