Balkan Handball

Dragan Marković tužio RS BiH

Bivši selektor BiH Dragan Marković, koji je sa ovom reprezentacijom izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine, tužio je nacionalni Rukometni savez zbog 24 neisplaćene plate, za period od 2011. do 2016. godine.

Popularni „Marka“ ističe da je očekivao dogovor sa članovima Izvršnog odbora, ali do toga nije došlo.

-To pitanje nikada nije došlo na dnevni red. Ćutao sam do sada, nisam želeo ništa da iznosim u javnost, ali sada sam primoran. Da su stvari složene kako treba, dobio bih nagradu za životno delo, jer sam uradio nešto što niko drugi nije, a ovako svoj novac moram da tražim onako kako nisam hteo – kaže Marković, i dodaje:

-Kada sam dolazio rekli su mi da će mi prepisati pola države, a sada smo došli do toga da tražim svoj novac uz pomoć pravosudnih organa, jer sam video da je đavo odneo šalu. U Savezu su se desile kozmetičke promene, ali mislim da je to ista slika koja je i bila. Stvaranjem novog Saveza i pokušajem da dobiju novi poreski broj automatski bi bili izvarani svi kojima se duguje.

S druge strane, predsednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Amir Zahirović ne vidi rešenje za problem bivšeg selektora.

– Razumem ljude koji tuže i traže svoja prava, ali to su repovi koji su ostali iza bivše uprave. Marković se nije nama obratio, ali i da jeste, ne bih ništa mogao da mu obećam. Ponavljam da dobijanje novog poreskog broja ne bi značilo da smo pobegli od dugovanja od skoro tri miliona evra, jer smo preuzeli sva prava i obaveze – rekao je Zahirović.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *