Balkan Handball
Apartmani Beograd Centar Beoapartman

"Hrabri mogu sve" – Crnogorci izbacili Švedjane i otišli na SP

Crnogorski rukometaši pošli su stopama svojih koleginica i istorijskom pobedom nad „velikom“ Švedskom u „Morači“ priredili najveću senzaciju baraža. Imali su Crnogorci minus od jednog gola iz prvog meča i veliku šansu da se posle Evropskog prvenstva u Norveškoj(2008) drugi put pojave na nekom velikom takmičenju. Iskoristili su je i Šveđani će Svetsko prvenstvo gledati na televiziji, a u Španiji će igrati po prvi put na Svetskim prvenstvima zaigrati rukometaši Crne Gore.

U neizvesnom meču gde se na svaku loptu išlo i srcem i glavom, u jednog od junaka izrastao je Ševaljević sa 9 golova, dok drugog možemo pronaći na golu u delu Mijatovića koji je sačuvao mrežu kada je bilo najpotrebnije.

Crna Gora – Švedska 20:18 (11:9)
Podgorica – Dvorana „Morača“. Gledalaca: 4.000. Sudije: Dobrovic i Tajok (Mađarska). Sedmerci: Crna Gora 4 (4), Švedska 2 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Švedska 6 minuta.
Crna Gora: MIJATOVIĆ (9 odbrana), Simić, M. PEJOVIĆ, Milašević, MELIĆ 1, OSMAJIĆ, MRVALJEVIĆ 3, I. MARKOVIĆ 1, Kapisoda, Grbović 2, Vujović, Ševaljević 9 (4), ROGANOVIĆ 3, Simović, M. Lasica 1, G. Lasica.
Švedska: M. Anderson, SJESTRAND (15 odbrana), Gustafson, K. ANDERSON 1, Jernemir, L. Karlson, EKBERG 5 (2), DODER 3, LARHOLM, T. Karlson, Jakobson, PETERSEN 4, Ekdal du Ric 4, Johanson, Zahrison, NILSON 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *