Balkan Handball

HRS potvrdio Babićev status – Poljak još četiri godine gen-sek

Željko Babić povukao je ostavku na mesto selektora reprezentacije Hrvatske što je Upravni odbor HRS i prihvatio:

“Jedna od točaka dnevnog reda Sjednice Upravnog odbora je bila raspravljanje i odlučivanje o statusu Željka Babića. Željko Babić je još jednom povukao svoju pisanu ostavku i na Upravnom odboru je izglasano da se i dalje da povjerenje Željku Babiću. Time Željko Babić ostaje izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije i smatra se da njegova ostavka nije ni bila podnesena“, kazao je predsednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Gen-sek HRS-a Damir Poljak još jednom je dobio poverenje Upravnog odbora za novi mandat u trajanju od četiri godine.

“Želim zahvaliti Upravnom odboru na uspješnoj suradnji protekle četiri godine u sklopu kojih smo odradili veliki dio posla u smislu organizacije natjecanja koje smo dobili, kao i ustroja Uredovnice HRS-a te se zahvaljujem na ukazanom povjerenju za naredne četiri godine. Za naredno mandatno razdoblje kao najveći zadatak nameće se priprema i organizacija Europskog prvenstva 2018. u Hrvatskoj, a radit će se i na konsolidaciji stabilnog financiranja HRS-a“, rekao je Poljak.

Na sjednici UO-a predstavljen je rad za kvalifikacije, pripreme i nastup hrvatske muške juniorske reprezentacije pod vodstvom Hrvoja Horvata koja se s ovogodišnjeg Europskog prvenstva vratila s četvrtim mestom. Koordinator za muški rukomet Ivano Balić predstavio je predlog za unapređenje kvaliteta mladih igrača koja se temelji na 3-2-1 odbrani, a UO je prihvatio inicijativu.

Uoči same sjednice Upravnog odbora, održana je i sjednica Inicijativnog odbora HRS-a za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj na kojoj je predstavljen troškovnik Prvenstva, prezentirane su održane i planirane promocijske aktivnosti te izveštaj o inspekciji gradova domaćina i dvorana od strane EHF-a