Balkan Handball

ODRŽAN DRUGI HIPPOCAMPUS U KOSTRENI: Odlični uslovi, kvalitetan rad i zadovoljna lica dece

Lepa rukometna priča ispričana je početkom jula u živopisnoj Kostreni nadomak Rijeke. Drugi po redu, međunarodni rukometni kamp Hippocampus, održan je od drugog do sedmog jula u tamošnjoj dvorani, gde su polaznici imali priliku da rade sa vrhunskim stručnjacima poput Zdenka Kordija, Vladimira Canjuge i Danija Gabora.

Rukometni dani u Kostreni počeli su na nesvakidašnji način, s obzirom da su na otvaranju sve goste razgalili tamburaši ansambla Fontana. Sve to ispratila je i Hrvatska Radio Televizija, a osim lepe atmosfere i medijske pažnje, nove rukometne generacije prošle su kroz niz treninga u kome su dosta toga mogli da nauče.

Devojčice su imale priliku da rade sa Danijem Gaborom, novim trenerom najbolje ekipe na planeti, mađarskog Đera, koji je u Kostreni i punio baterije za ono što ga čeka u debitantskoj sezoni na klupi aktuelnog osvajača EHF Lige šampiona.

  • S obzirom da je reč o Kampu koji se održava tek drugu godinu, bilo je i iznad mojih očekivanja. Napravljeni su pomaci u svim segmentima. Zadovoljan sam angažovanjem trenera i kvalitetom rada sa decom. Reakcije dece su odlične, a sadržaji su bili primereni Kampu i raznovrsni u smislu stručnog angažmana u dvorani i vanje nje. Tu su naravno i sadržaji koje nudi Kostrena, kupanje, zajednički život i zabava. Nismo jurili masovnost, već smo želeli da radimo sa generacijama dece koje su spremne za nadogradnju. Bilo je preko 40 polaznika – kaže iskusni stručnjak Zdenko Kordi za Balkan-Handball.com i dodaje:
  • Osim trenera Gabora, Canjuge i mene, tu su bili i Sanimir Radek za rad sa golmanima, odnosno, Danijel Petrinić, zadužen za kondicijsku pripremu. I na taj način smo obogatili ponudu. Možemo biti zadovoljni urađenim. Imali smo decu i van Hrvatske. Bilo je polaznika iz Mađarske, Nemačke i Austrije. Već sada kreću pripreme za treću sezonu. Znamo da je konkurencija letnjih kampova ogromna, ali uveren sam da Kostrena ima svoje mesto na toj karti.

https://www.facebook.com/HippoCampusIHC/

HALA, SMEŠTAJ I PLAŽA U 200-300 METARA

  • Dvorana je izvanredna. Imamo i spoljne terene, ali smo maksimalno koristili dvoranu, kako bi i kvalitet rada bio na najvišem mogućem nivou. Dvorana, smeštaj učesnika i plaža, sve je u 200,300 metara. To nije nebitno, s obzirom da je sport u suštini zabava, a da se deca i svi gosti Kampa žele osećati prijatno – zaključuje Kordi.

Hrvatska, po svemu sudeći, dobija još jedan letnji kamp o kome će se dosta pisati u narednim godinama.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *