Balkan Handball

Ivan Čupić pred Japan: "Ostati staložen na ho-ruk rukomet"

  Reprezentaciju Hrvatske čeka, na izgled, lak posao u kvalifikacijama za Olimpijske Igre, s obzirom da u Varaždin narednog vikenda, pored Islanda, stižu reprezentacije Japana i Čilea. Svestan je toga i starter na poziciji desnog krila u timu selektora Slavka Goluže, Ivan Čupić, ali i dovoljno odmeren da se ne zaleće sa izjavama:

 – Kao što je i selektor rekao, svi smo tu osim Ivana, koji je nažalost otpao zbog povrede. Ne želimo razmišljati  i pričati o tri pobede, najbitnije je da ostanemo zdravi. Što bolje se pripremiti za prvu utakmicu sa Japanom, jer je to najteža utakmica na svakom turniru. Sa dobrim otvaranjem turnira, idemo u subotu na Island…

Japan je nepoznanica…

– Kada kažeš Japan ili Koreja, znaš o čemu se radi. Niski igrači, duboke, poludivlje zone gde se puno trči. Igra se neki ho-ruk rukomet, nema lepote i draži. Moramo ostati mirni i staloženi. Znamo šta hoćemo, da primirimo igru i odigramo odbranu na najbolji mogući način. Iz toga napraviti lagane golove i utakmicu mirno privesti kraju – rekao je Metkovčanin koji će od narednog leta hleb zarađivati u Poljskoj.