Balkan Handball

Još jedno beogradsko leto u znaku rukometa – Preko 80 ekipa na „Letnjem Kupu Novog Beograda“

Već treće leto za redom, međunarodni turnir „Letnji Kup Novog Beograda“ nam u prestonicu dovodi zvučna imena evropskog rukometa. Kao i predhodne dve godine turnir će se odžati u terminu od 26. do 28. juna u Beogradu. Organizator turnira je Rukometni Klub Novi Beograd, a turnir podržavaju Gradski sekretarijat za sport i omladinu, kao i rukometni savezi Beograda i Srbije.

  Ove godine ekipe će se takmičiti u šest starosnih kategorija. U konkurenciji devojčica su dve kategorije: 2002. godište i mlađe i 2004. godište i mlađe. Kod dečaka su četiri kategorije: 2002; 2003; 2004. i 2005. i mlađe. Trenutno je prijavljeno 78 ekipa, tako da će se predviđanja orgnizatora,  da će ovog leta turnir okupiti preko 80 ekipa, sigurno ostvariti. S obzirom na broj učesnika, turnir će se igrati u osam beogradskih dvorana iz kojih će se svaka utakmica prenositi uživo preko livestream-a.

Pored brojnih ekipnih i pojedinačnih nagrada, organizatori uvode i nagradu za najboljeg trenera turnira. Značaj ovog priznanja je i u činjenici da će nositi ime nedavno preminulog srpskog rukometnog stručnjaka profesora dr. Branislava Pokrajca. Nagrada će biti tradicionalna i dodaljivaće se svake godine. Najboljeg trenera će izabrati žiri sastavljen od nekoliko uglednih rukometnih trenera, učenika profesora dr. Branislava Pokrajca, a plaketu će uručiti njegova supruga.

Organizatori najavljuju dosta novina i u vanrukometnim aktivnostima. Svi učesnici turnira će imati priliku da se zabave nakon prvog takmičarskog dana na žurci za igrače, dok će njihovi treneri moći da uživaju u druženju i večeri uz srpske specijalitete i  srpsku muziku. Ekipama, koje će u prestonici boraviti koji dan duže, organizatori su obezbedili vožnju brodom po beogradskim rekama i razgledanje  grada sa vodičima. Svakako, želja je da se oseti duh Beograda i da svima ostanu lepa sećanja i uspomene iz glavnog grada.

“Kad se osvrnem na predhodna dva održana turnira, brojke i činjenice  pokazuju da imamo konstantan progres. Prošlo leto smo kroz odličnu organizaciju postavili sebi još više ciljeve I daćemo sve od sebe da podignemo standard turnira.  Organizacioni tim čini nekoliko talentovanih, sposobnih, mladih ljudi – zaljubljenika u rukomet. Oni svi zajedno doprinose da ovaj projekat polako pronalazi svoje mesto u rukometnom svetu. Zajednički dugoročan cilj nam je da turnir “Letnji Kup Novog Beograda” postane prepoznatljiv brend grada Beograda I rukometnog kluba Novi Beograd” – Istakla je Ivana Maksimović, direktor Summer Cup turnira.

Sve finalne utakmice, dodela nagrada i ceremonija zatvaranja zakazana je za 28. jun u dvorani „Ranko Žeravica“ u Novom Beogradu.

Iz godine u godinu…

Da se malo osvrnemo na ostvareno: Turnir je u junu 2016. okupio  25 ekipa iz 4 zemlje, za drugu ediciju 2017. broj ekipa se povećao na 66 – 6 zemalja, a ovog leta će biti preko 80 ekipa  iz 10  evropskih zemalja.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *