Balkan Handball

Kadetkinje stigle do finala EP-a druge divizije!

Najbolje srpkse kadetikinje nastavile su, i pored problema koji ih prate, sa izvanrednim partijama na Evropskom prvenstvu B divizije koje se igra u prestonici Gruzije, Tbilisiju. Izabranice Marka Krstića su u polufinalu bile bolje od vršnjakinja iz Litvanije 32:26 (13:14), te su zakazale finalni duel, za nedelju u 16 časova, kada će se za ulazak u A diviziju boriti sa Švajcarskom. 

Iako nisu krenule najbolje, srpskinje su na poluvremenu uspele da konsoliduju redove, i drugo poluvreme odigraju na nivou prethodnih utakmica sa takmičenja. Srbija je u jednom trenutku u drugom delu imala i prednost od devet golova, ali će srpske dame biti zadovoljne i ovim rezultatom, pošto će u poslednjoj utakmici na turniru, imati priliku da ponove uspeh koje su prethodno juniorke ostvarile – osvajanje Evropskog prvenstva, B divizije.

Kada je reč o samoj igri Srbije, o tome svedoči i lista strelaca, odnosno raspoloženi trio u napadu Pap – Krstić – Kocić, jer su devojke zajedno postigle 21 gol (svaka devojka po sedam).

Selektor, Marko Krstić:

  • „Devojke su i pored zdravstvenih problema koji nas prate odigrale odlično drugo poluvreme koje nam je donelo plasman u finale. Pokazale su kako se bori za državu i siguran sam da ćemo i sutra dati svoj maksimum“

Poder Krstića, svoje viđenje meča iznele su i rukometašice, Đukičin i Krstić Aleksandra.

  • „Prvo poluvreme je bilo neizvesno. Uz neocekivane poteškoće smo započele drugo poluvreme,ali nas to nije sprecilo da damo svoj maksimum i obezbedimo mesto u finalu“ – istakla je Teodora Đukičin
  • „Presrećne smo što smo ostvarile cilj i plasirale se u finale turnira. Borivši se do poslednjeg trenutka pokazale smo da nam je srce ostalo na terenu. Nadamo se najboljem na sutrašnjem meču! – reči su Aleksandre Krstić, devojke koje je u polufinalu postigla sedam golova.

Finalni susret na programu je u nedelju od 16 časova.  

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *