Balkan Handball

KRAJ EVROSPKOG ŽRK VARDARA: Zvezde odlaze, fokus na domaću mladost

Po svemu sudeći ovo je poslednja sezona ŽRK Vardara na kakav smo navikli prethodnih sezona. Izvršni direktor kluba Gordana Naceva otkrila je da igrački kadar očekuje ogormna rekonstrukcija, da će strane rukometašice napustiti makedonskog prvaka, i da će se klub osloniti na mlade domaće snage.

Lekić, Cvijić, Radičević, Lejno i druge zvezde biće slobodne od leta, a crveno-crne dresove zadužiće devojke iz Vardarovog omladinskog pogona, koje bi trebalo da sazreju u reprezentativke i da bude nosioci igre nacionalmog tima na EP 2022. upravo u Makedoniji.

-Prvo moram reći da klub ove sezone ostaje maksimalno fokusiran na osvajanje Lige šampiona. To je za nas najvažniji posao i cilj za ovu sezonu. Od idućeg septembra, nastupaćemo sa rukometašicama iz sopstvenog pogona, mladim igračicama iz Vardarovog pogona. Planiramo rad na duže staze, sa ambicijom da te devojke stasaju za reprezentaciju do EP 2022. u Makedoniji, i da do tada dostojno reprezentuju i naš klub. To je naš cilj. Poslujemo profesionalno, sadašnje rukometašice smo na vreme obavestili da potraže nove klubove. Ipak, i pored svih tih promena koje nas očekuju, nismo stavili budućnost kluba pod znak pitanja. Svi će imati isti tretman kao i prethodnici, odnosno biće stavljen maksimalni fokus na rad, sa istim uslovima kao i do sada. Kontinuitetom novog tima će rasti i rezultatske ambicije – rekla je Gordana Naceva za Gol.mk.

Za sada nije poznato da li će neko iz aktuelnog rostera ostati u Vardaru i naredne sezone.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *