Balkan Handball

Makedonija poražena od Brazila!

e

Reprezentacija Makedonije porazom je završila učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Rukometaši Brazila slavili su rezultatom 27:28 (13:15) u poslednjoj utakmici u Geteborgu. Kiril Lazarov upisao je 6, a Dejan Manaskov 5 golova za makedonsku selekciju. Vicente Gil Pires postigao je 7, a po 4 golova postigli su Vinicius i Henrique Teixeira za Brazil.

Makedonci dobro počinju meč i već u 4. minutu vode sa 2:0. Brazilci ubrzo dolaze do izjednačenja, u 8. minutu prvi put stižu do vođstva od 3:4. Duboka odbrana Brazila pravila je dosta problema Makedoniji, ali i pored toga igrači Makedonije dolaze do izjednačenja. U 12. minutu, Brazil prvi put dolazi do dva gola prednosti, nakon nekoliko vezanih grešaka Makedonaca. Krenula je igra „mačke i miša“ u kojoj su Makedonci jurili prednost protivnika. Novo izjednačenje od 8:8, donosi Aluševski prvi golom iz kontre. Ipak Brazilci ponovo dolaze do prednosti, a nakon isključenja od dva minuta za Velka Markoskog, „Karioke“ prvi put stižu i do +3.

Dimovski, Mirkulovski i Aluševski uz pomoć golmana Angelova u 26. minutu izjednačavaju rezultat na 12:12. Brazilci nastavljaju u svom ritmu i opet preuzimaju vođstvo. Priliku da smanji prednost Brazila, sa linije penala imao je Kiril Lazarov na isteku poluvremena, ali njegov šut odbranio je golman Marcos Santos. I jedna i druga ekipa nisu igrale odbranu na visokom nivou i golmani su imali više nego skroman učinak u prvom delu utakmice (Ristovski 2 odbrane, Angelov 3 odbrane – Santos Mar. 3 odbrana, Santos Ma. bez odbrane).

U nastavku utakmice, Brazilci nastavljaju igru u svom ritmu. Golovima Zlatka Mojsoskog i Dejana Manaskova, Makedonija se vraća u utakmicu, a u 38. minutu dolaze do prednosti od 18:17. Ishitren šut Mitkova, promašen penal Lazarova i dva minuta isključenja Velka Markoskog doprinose da se Brazilci opet odlepe. Golman Marcos Santos istakao se sa nekoliko važnih intervencija, a napad se uglavnom završavao kontranapadima. Borbeni Makedonci se nisu predavali. U 48. minutu gubili su sa 21:25, ali dobrom igrom u odbrani i raznovrsnijim napadom u 54. minutu stižu na 25:26. Igralo se gol za gol, viđene su i dobre odbrane Angelova i Santosa, ali i brojne greške u napadu obe selekcije.

U poslednjem minutu, Kiril Lazarov postiže pogodak za 27:28, Brazilci ne koriste napad zbog pasivne igre, pa se Makedoncima ukazala šansa za izjednačenje. Nakon tajm-auta selektora Šundovskog, za napad Makedonije je ostalo dvadesetak sekundi. Ipak, napad nije realizovan na pravi način, pa su Brazilci zabeležili pobedu.

STATISTIKA UTAKMICE