Balkan Handball

POBEDIO ŽEROMA: Slaviša Đukanović igrač meseca u Francuskoj!

Srpski reprezentativni čuvar mreže, Slaviša Đukanović, izabran je za najboljeg igrača meseca u francuskoj LNH. Čuvar mreže Sen Rafaela, odbranio je 40 lopti u tri meča svog tima u prethodnom periodu, što je bio dovoljan razlog da mu 43% navijača da glas ispred legende francuskog rukometa Žeroma Fernandeza, kao i „hit golmana“ s početka sezone iz PSŽ-a, Patrisa Anonaja.

– Stvarno sam iznenađen pobedom nad Žeromom i Patrisom koji su izvanredni igrači. Veoma sam srećan što su ljudi glasali za mene i hvala im na tome. Ovo je priznanje i za moj tim. Naša odbrana je dobro organizovana sa malim promenama u sistemu. Imamo našu igru, a momci su mi dosta pomogli da odbranim ovoliko lopti. Naravno, tu je i trener golmana Kristijan Gaudin. Uvek postoji način da napredujete – rekao je tim povodom Đukanović, koji je u tri poslednja meča svog kluba imao ukupno 40 odbrana.

Najbolji levi bek prošle sezone u ženskoj ligi Francuske, bivša rukometašica Naise i Zaječara, Jovana Stoiljković, izabrana je glasovima publike za najbolju u septembru. Ćlanica srpske reprezentacije na EHF EURO 2012 u Srbiji prošlog decembra, osvojila je 36% glasova publike.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *