Balkan Handball

U Poljskoj krenulo EP na pesku!

Poljski grad Stare Jablonki domaćin  je Evropskog prvenstva u rukometu na pesku. I muškarci i devojke će se od 2. do 7. jula nadmetati za titulu najboljeg na Starom Kontinentu. Kao što je očekivao, i region ima svoje predstavnike, a najveće šanse za odličje, svakako ima muška selekcija Hrvatske, koja je četiri puta do sada bila šampion Evrope. 

Hrvatska je u grupi C startovala pobebdom, pošto je bila bolja od Švajcarske 2:0 (18:14, 22:15), da bi nakon toga, takođe maksimalnim rezultatom savladala Italiju 2:0 (28:10, 30:20). Izabranike selektora Mladena Paradžika u sredu očekuju još dva duela, a nakon prvog dana oni zauzimaju prvo mesto u grupi C.

Predstavnik regiona u grupi B je selekcija Srbije, koja je takođe u utorak dva puta bila na pesku u Poljskoj. Izabranici selektora Danijela Petkovića prvog dana takmičenja bili su polovični. U prvom meču savladali su Rusiju 2:1 (22:20, 18:26, 7:6), da bi potom pretrpeli poraz od Danske 2:0 (24:15, 27:18), te sada zauzimaju četvrto mesto u grupi. Oni će u sredu odigrati dva odlučujuća duela. Prvo će na megdan Portugalu, a potom i Sloveniji, koja je u utorak izgubila od Portugala i Danske.

U poslednjoj, grupi D, Crna Gora je pretrpela dva poraza, iz isto toliko utakmica, pa se nalazi na začelju ove grupe. Crnogorci su bili poraženi oba puta  maksimalnim rezultatom 2:0, a od njih su bile bolje selekcije Švedske i Francuske. Drugog dana takmičenja, predstavnika Balkana u grupi D očekuju mečevi sa Mađarskom i Poljskom.

Kada je reč o konkurenciji dama, Hrvatska je u grupi A ostvarila pobedu i poraz, pa se nakon prvog dana nadmetanja u Poljskoj nalazi na pozicji broj tri. Hrvatske rukometašice na pesku bile su bolje do Holandije 2:1 (20:19, 12:13, 7:6), ali su od njih bile bilje Norvežanke 2:0 (19:18, 24:12). Kada je reč o drugom predstaniku regiona, Makedonija nije dobro startovala u grupi D, jer je poražena u oba meča. Od Makedonki bolje su bile Nemice i Ruskinje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *