Balkan Handball

Predsednik SEHA Mihajlo Mihajlovski: Više klubova, manje utakmica

Predsednik SEHA Mihajlo Mihajlovski nagovestio je da će regionalna liga od naredne sezone brojati 12 klubova i da će biti promenjen sistem takmičenja. To je ideja, a čeka se i zvanična potvrda u narednom periodu.

  • Realno je da imam dve grupe po šest ekipa, o tome se razgovaralo. Nije lako u ovom regionu naći kvalitetne ekipe na nivou postojećih, ali uradićemo sve da liga bude kvalitetnija. Obavićemo određene razgovore sa ekipama na nivou Zagreba, Meškova, Celja PL i sličnih. Već smo obavili razgovore sa ekipama Vesprema i PIK Segeda. Posle ćemo razgovarati i sa poljskim timovima Kilceom i Vislom Plock. Nismo razmišljali o ruskim klubovima. Čehovski Medvedi su pali kvalitetom, nema ih u Ligi prvaka, za sada to ne dolazi u obzir. Nude nam se Izraelci, Rumuni, Austrijanci, ali nije to to za SEHA ligu. Mi smo jedna od tri najbolje lige na svetu – rekao je Mihajlovski.

Kako je prethodno rečeno na konferenciji za medije, ideja je da klubovi imaju manje opterećenje kroz snanjenje broja utakmica sa 20 na 14 (sa Final4).