Balkan Handball

Regionalna liga od 10. septembra!

 Igraće se Regionalna liga za muškarce od sezone 2011/2012, iako sponzora, koji bi pokrio osnovne troškove takmičenja, još uvek nema. To je epilog sastanka predstavnika Saveza i Federacija iz regiona u Zagrebu. Formirana je SEHA (South Eastern Handball Association), čije su članice Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Slovačka i Bosna i Hercegovina. Na njenom čelu je Sandi Šola, predsednik HRS-a i blagajnik IHF-a.Liga će imati 12 klubova (prema prethodno poznatom modelu). Tri kluba će imati Bosna i Hercegovina, a po dva Srbija, Hrvatska, Makedonija i Crna Gora, dok će Tatran iz Prešova biti predstavnik Slovačke.

Početak je zakazan za 10. septembar, a žreb bi trebalo da se održi u Beogradu, možda već 14. juna, pred žreb za EURO 2012.

Komesar lige biće Dragan Načevski iz Makedonije. Formirane su i Komisije za takmičenje, marketing, sudije i delegate, a za zvaničnu agenciju, izabrana je "Digital komuniikacije", koje će voditi računa o promociji, marketingu i TV pravima.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici federacije Mađarske, koji su zainteresovani za čitav projekat, u koji bi mogli da se priključe već od druge sezone.

Srećno nam bilo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *