Balkan Handball

Rukomet se vratio u Gajdobru – Ponovo formiran RK Hercegovac

U mestu koje je iznedrilo čak 37 uspešnih reprezentativaca, konačno je došlo vreme za neke nove klince, a nova rukometna era počela je 7. oktobra 2018. godine. Rukomet se vratio u Gajdobru.

Ponovo osnovani RK Hercegovac odigrao je prvu utakmicu u Trećoj ligi Sever protiv Titela i to na domaćem terenu. Pred oko 1000 ljubitelja rukometa, u prazničnoj atmosferi, domaća ekipa je savladala goste iz Titela ubedljivim rezultatom 31:17. Igrači Hercegovca su istrčali na teren u majicama na kojima se našao lik Anđelka Kašikovića Kaleta, istaknutog profesora i trenera, koji je zaštitni znak Gajdobre kada je sport u pitanju.

Prilikom otvaranja hale, Rukometni savez Vojvodine je pred punim tribinama obećao da će učiniti sve da se klub ponovo osnuje, a svojim ličnim neuspehom smatraće neosnivanje kluba. Nekoliko dana posle toga, predstavnici Rukometnog saveza Vojvodine i bivši predsednik RSS Velimir Marjanović su počeli pregovore o osnivanju kluba sa Ristom Dangubićem i Spasom Komadom. Veliki zaljubljenici u sport, Dangubić i Komad pokazali su veliku inicijativu i dali veliki doprinos osnivanju kluba. Za predsednika RK Hercegovac izabran je prvi reprezentativac iz ovog mesta, Spasoje Janjić, a mesto šefa stručnog štaba zauzeo je selektor pionirske reprezentacije Srbije Aleksandar Savić, dokazani stručnjak za mlađe kategorije. Svoj doprinos ponovnom osnivanju kluba dao je i bivši reprezentativac Rajko Prodanović. Iz Gajdobre su i reprezentativci Srbije i Bosne i Hercegovine, Dobrivoje Marković i Vukašin Stojanović.

Prostora za napredak i te kako ima, ali prvi i najvažniji korak je napravljen. Iz Rukometnog saveza Vojvodine su stigli oprema i rekviziti, kako za klub, tako i za halu sa velikom željom da se na rukometnim terenima ponovo pojave novi reprezentativci. U okviru RK Hercegovac pokrenuta je i besplatna škola rukometa, tako da svi zainteresovani dečaci i devojčice, uzrasta od prvog do osmog razreda, mogu da uživaju u ovom sportu ponedeljkom, sredom i petkom od 19h. 

izvor: RSV

One Comment

  1. Nikola

    10/10/2018 at 09:14

    Sve najbolje Gajdobri i rukometnom klubu.
    Pored reprezentativaca iz Gajdobre kao danasnji predsednik bio je veliki broj dobrih ljudi igraca kao Janje Vucko Aleksa….
    Sretno i sve najbolje

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *