Balkan Handball

SAOPŠTENJE RK ŽELEZNIČAR: Dugujemo dve plate, mnogi u Srbiji i regionu funkcionišu u većim problemima

RK Železničar iz Niša izdao je saopštenje u kome se osvrnuo na rastanak sa trenerom Veselinom Vujovićem i medijskoj slici stvorenoj posle konferencije za medije na kojoj se aktuelni selektor reprezentacije Slovenije oprostio od „Čaira.

Saopštenje prenosimo u celosti…

Poštovani,

Uvidevši da slika koja se stvorila u pojedinim medijima nakon izjava našeg dojučerašnjeg trenera Veselina Vujovića, kojima je obrazložio svoju ostavku na mesto šefa stručnog štaba nakon poraza od Vojvodine u Novom Sadu, ne odgovara u potpunosti realnom stanju stvari, osetili smo potrebu da ovim saopštenjem dodatno pojasnimo javnosti određene nedoumice.

Finansijska situacija u Železničaru ove sezone daleko je od idealne, ali je još dalje od tako navodno katastrofalne i bezizlazne, kako ju je predstavio gospodin Vujović. Naš klub se od prvog momenta, uz pomoć Grada Niša i sponzora, trudio da ispoštuje sve zahteve novog trenera i organizaciono isparira renomeu stručnjaka koji je doveden sa ambicijom da „Želji“ donese prvu titulu nacionalnog šampiona u 70 godina dugoj istoriji kluba.

Od letnjih priprema, sprovedenih na Zlatiboru, preko učešća na renomiranom međunarodnom turniru u Strugi, do kasnijeg dovođenja i odvođenja igrača, sve što je gospodin Vujović postavio kao svoju zamisao, želju ili zahtev (izuzev, ispostavilo se, dovođenja iskusnog srednjeg beka), klub je ispoštovao. U odnosu na igrački kadar koji je zatekao u Nišu, gospodin Vujović je više puta vršio dodatnu selekciju, kojom prilikom se odrekao usluga osmorice igrača, a isto toliko ih je u toku sezone dovedeno kao pojačanja, pritom je čak 11 igrača (Janković, Knežević, Ćeranić, Damjanović, Mihaljević, Vejin, Marković, Kocić, Gorela, Matović, Babić) dovedeno uz plaćene međunarodne sertfikate, od kojih svaki pojedinačno iznosi tri hiljade evra, a samo Janković od pobrojanih igrača nije bio Vujovićeva izričita želja. Ne samo da se nikada nije dogodilo da nismo imali autobus za putovanje, već smo na svako gostovanje u SEHA ligi, čak i na ona gde je, po pravilima lige, predviđen samo dnevni boravak, odlazili dan ranije, sa noćenjem o trošku kluba, što je bio slučaj i sa dva poslednja gostovanja Vojvodini u Novom Sadu, u četvrtfinalu Kupa Srbije, i nedavnom meču plej-ofa Superlige.

Nastup gospodina Vujovića na oproštajnoj pres konferenciji nije prvi koji izlazi iz džentlmenskih okvira ponašanja, kada je reč o odnosu prema klubu u kome je radio. Samo nekoliko dana pred nedavnu utakmicu sa Dinamom u Pančevu, izgubljenu upravo na taktičkom planu u poslednjem minutu, on je u intervjuu jednom lokalnom portalu izjavio da „se u Železničaru oseća kao da živi sa ženom koju ne voli“, što je zvučalo prilično uvredljivo za najveći deo javnosti u Nišu. Takođe, više puta je u medijima kritikovao rad Rukometnog saveza Srbije i njegovih organa, što, ne samo da nije bio zvanični stav Železničara, već je od klupskog rukovodstva upozoravan da tako nešto ne čini.

Tačno je da je tokom sezone bilo kriznih momenata, i da su neki prevaziđeni upravo uz pomoć Veselina Vujovića, ali je istina i da mnogo rukometnih klubova u Srbiji, ali i u regionu, među kojima su i učesnici završnice Lige šampiona, funkcioniše u još većim finansijskim problemima, sa većim dugovanjima, pa ipak ostvaruju vrhunske rezultate i ispunjavaju zacrtane takmičarske ciljeve. Naš klub u ovom trenutku duguje po dve plate igračkom kadru, stručnom štabu i radnoj zajednici i čini sve napore da i taj problem prevaziđe.

Bivao je „Želja“, u bliskoj prošlosti, u mnogo težim situacijama, pa je iz njih izlazio kao pobednik, što će, ubeđeni smo, i sada biti slučaj. I na takmičarskom planu do kraja aktuelne sezone i kada govorimo o egzistenciji kluba na duže staze. A gospodinu Veselinu Vujoviću, uz čast da smo skoro deset meseci sarađivali sa takvom legendom jugoslovenskog rukometa, još jednom želimo sve najbolje u nastavku karijere.

 

                                                 Rukometni klub Železničar

 

2 Comments

 1. MilanM

  03/05/2019 at 17:30

  RUKOMETNI PARAZITI SU UNIŠTILI NAŠ SPORT! KRIVI SU SVI KOJI SU GA DOVELI U KLUB. NEKA VAM JE SAD, NISTE NI ZASLUZILI BOLJE NEGO DA VAS VUJA PLJUJE A SAMO VI ZNATE KOLIKO STE MU PARA DALI. CELA SRPSKA A I B SUPER LIGA NISU DOBILE KOLIKO JE VUJA, A ON VAS NAPRAVIO NA ZLOCINCE! DA NIJE SMESNO BILO BI TUZNO. MISLIM DA SE PREVISE UMESAO GRAD U VODJENJU KLUBA, OVO JE NORMALAN SLED OKOLNOSTI.

  JOŠ JEDNOM, VUJOVIĆ AMATER TRENER, IGRAČKO MU NE DIRAM.

 2. Vladimir

  05/05/2019 at 00:52

  Kulturno saopštenje. Železničar je prošle godine sa daleko manjim budžetom, jeftinijim igračima i boljim trenerom bez problema ostvario SEHA ligu i bio na gol od titule. I ove je plasman i SEHA realan. Kao što sam već napisao: Vujović je bio i ostao veliki igrač i mali čovek.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *