Balkan Handball

Jaka Malus pred gostovanje Vardaru u Skoplju (20.45): U trčanju je ključ

Mašina u koju su upali timovi koji igraju u EHF Ligi šampiona ove sezone nastavlja da melje, pa su rukometaši Celja PL već u Skoplju gde ih večeras očekuje duel sa Vardarom (20.45), tek 48 sati od duela sa Pari Sen Žermenom (26:31) u svom Zlatorogu.

Srednji bek Celjana, Jaka Malus, međutim, ističe mladost svog tima kao adut i u teškom rasporedu, koji će ih praktično u tri dana nameriti na oba finalista EHF Lige šampiona iz prošle sezone, a lidere grupa ove.

  • Što se tiče zdravstvenog biltena, ništa se ne menja, i dalje smo bez Luke Mitrovića i Davida Razgora. Umora ima posle teške borbe protiv Pariza, ali smo utakmicu u tom smislu već zaboravili i prebacili fokus na Vardar.

Šta bi trebalo da se desi da savladate evropskog prvaka u Skoplju?

  • Pa, da odigramo svi na maksimumu od prvog do poslednjeg minuta. U tom slučaju bi moglo svašta da se desi. Mlada smo ekipa, imamo snage, ključ bi mogao da bude u trčanju, koje ne zavisi od toga kada smo odigrali poslednji meč. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo do vikenda i gostovanja u Kielceu, tako da ćemo dati sve od sebe u Skoplju.

Šansa za pobedu bila je realna protiv Zagreba, ali je otvaranje druge polusezone bilo jako loše po tim Branka Tamšea (23:30)…

  • Stvarno smo loše odigrali taj meč, ali ništa nije strašno. Ipak smo igrali protiv dve vrhunske ekipe i nema mesta ni vremena za paniku. Ne znam šta su razlozi, ali znam da bismo trebali da nastavimo da treniramo jer radimo dobro i dajemo sve od sebe. Rezultati će se videti uskoro.

Alternativa na srednjem beku je sedamnaestogodišnji Domen Makuc, koji sve više dobija šansu. U odsustvu Mitrovića i Razgora, i neki od levih bekova (Dušebajev, Slišković i Mačkovšek), mogao bi da se nađe u ulozi organizatora…

  • Mali Makuc je jedan veliki potencijal. Ako nastavi ovim putem, pred njim je jedna lepa budućnost. Svi naši levi bekovi su inteligentni igrači koji vrlo dobro znaju rukomet i mogu da odigraju na više pozicija. Tu nemamo problema – jasan je Jaka Malus.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *