Balkan Handball

SEHA čeka Partizan i Vošu – Srbija sa tri kluba

Dugo očekivani sastanak SEHA lige u Zagrebu, doneo je neke nove stvari vezane za drugu sezonu regionalnog takmičenja. Pre svega, biće ga, što je jako bitno, imajući u vidu „crne glasove“, koji su govorili suprotno, a kako stvari stoje, i naredne sezone, Liga će brojati 12 klubova. Ako sve bude u redu, odnosno, dva najbolja srpska kluba, Partizan i Vojvodina prihvate da se priključe takmičenju (odluku moraju doneti do 22. juna), Srbija će naredne sezone, pored BiH, biti jedina sa tri kluba. Sastanku su prisustvovali čelnici RSS-a, predsednik Marjanović, gen-sek, Đurković, kao i predsednik Zajednice Superligaša, Jaćović, kao i predstavnici oba tima.

Metaloplastika ostaje član, dok je Crvena zvezda ispada, nakon očajnog nastupa prošle sezone, kada je bila poslednja.

Pored Crvene zvezde, od prošlogodišnjih učesnika, neće biti mesta za sarajevsku Bosnu i Sutjesku iz Nikšića. Crnogorci će ostati samo sa jednim predstavnikom, Lovćenom.

Ako sve bude u redu, odnosno, srpski klubovi prihvate učešće, liga će izgledati ovako:

Partizan, Vojvodina, Metaloplastika (Srbija), C.O Zagreb i Nexe (Hrvatska), Lovćen (Crna Gora), Tatran (Slovačka), Vardar i Metalurg (Makedonija), Izviđač, Borac i Sloga (BiH).

Ako, dva vodeća srpska kluba odbiju da se takmiče, moguće je da će liga brojati 10 klubova ili biti popunjena sa dva kluba sa teritorije Hrvatske, odnosno, Makedonije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *