Balkan Handball

Vardar posle poraza čeka Celje, Janja Vojvodić: Poštujemo Celjane, igraćemo maksimalno

Posle 23 utakmice bez poraza (20 pobeda), pao je i skopski Vardar. Odvikli su se navijači makedonskog šampiona i osvajača EHF Lige šampiona od poraza, a gorčinu su ove sezone osetili samo u duelima sa španskom Barselonom u Dohi na IHF Super Gloubu i u subotu u „Blaugrani“.

U SEHA Gazprom ligi je tim Raula Gonzalesa suvereno prošao prvi kroz cilj kada je u pitanju plasman na Final4. Pet kola pre kraja, Vardar je devet bodova ispred Zagreba, ali po rečima srpskog srednjeg beka Janje Vojvodića, promene u pristupu, neće biti, kada je u pitanju duel sa Celjem PL (20.45). U tome ih neće omesti ni činjenica da u naredne tri utakmice nemaju prava na kiks ako žele prvo mesto u grupi EHF Lige šampiona koje donosi direktan prolaz u četvrtfinale:

  • Pristup je uvek isti, idemo na pobedu, ne kalkulišemo. To Raul traži od nas i zato verujem da ni večeras neće biti nekih velikih promena u igri ili sastavu. Očekujem da svi igraju, osim Čupića koji je još uvek neizvestan. Zbog bola u kolenu je propustio i meč u Barseloni koji nismo odigrali onako kako znamo. S obzirom na ishod prvog meča (tri gola prednosti), rezultat je bio i dobar, iako nam je poraz teško pao. Svesni smo da javnost od nas očekuje samo pobede, jer smo je tako navikli.

Svi se uvek pitaju, hoće li biti Šterbika na golu, to opredeljuje i očekivanja od meča, kako domaćih, tako i protivničkih navijača…

  • Verujem da će Arpad braniti. Još pet dana je do meča sa Segedinom, dovoljno vremena za odmor i pripremu. Celjane poštujemo, namučili su nas u prvom delu sezone. Mladi su, a u isto vreme i dovoljno iskusni. Pristup je uvek isti, sa punim poštovanjem, maksimalno ozbiljno ih shvatamo.

Dvadesetdvogodišnji srpski srednji bek još uvek ne dobija veću šansu u Ligi šampiona, ali zato u SEHA ligi koristi svaki minut. Dokaz za to su i pet golova u pobedi nad Tatranom 30:22 u Prešovu…

  • Suvišno je trošiti reči koliko srednjim bekovima znači rad sa Raulom. O njegovom znanju i stručnosti mnogo se već govorilo. To je neprocenjivo iskustvo. Pored sebe imamo i Igora (Karačić) i Luku (Cindrić), koji su uz Raula izrasli u jedne od najboljih srednjih bekova na svetu. Sa njima je zaista uživanje igrati, trenirati i učiti. Sjajni momci, veliki igrači i profesionalci, tako da sam dosta naučio i dalje učim.

Čuvena boljka srpskog rukometa – srednji bekovi, mogla bi manje da boli u budućnosti sa profilima poput tvog i Lazara Kukića…

  • Svi mi živimo u nadi da će se naš rukomet jednom vratiti tamo gde mu je i mesto. I pored toga što nemamo jaku ligu, imamo veliki broj i izbor kvalitetnih igrača. Imamo budućnost, a ostaje nam da vidimo šta će nam doneti vreme koje je pred nama – zaključuje Vojvodić.

FOTO: RK Vardar , Denis Dukovski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *