Balkan Handball

Skoplje dočekalo i komentatore: S&S: “Blagodaram Makedonija, blagodaram Vardar“

PIŠE: Uroš Samardžić

Sezona je bila duga, naporna, ali na kraju uspešna za region, Makedoniju, Vardar, i dva skromna momka koji za vas komentarišu rukomet na Areni sport! Koliko građani ove balkanske zemlje vole rukomet, svedoče i brojne pohvale upućene komentatorskom dvojcu, Sretenu Raškoviću i Stevanu Stevanoviću, a spektakularan vikend  za njih zaokružen je pozivom da se pridruže slavlju u prestonici Makedonije.

Pomama za ovim momcima počela je nakon prve utakmice četvrtine finala Lige šampiona, kada je Vardar, u romantičnoj atmosferi u dvorani Jane Sandanski pobedio Seged, a Stevan Stevanović iz komentatorske kabine izašao bez glasa. Mesec dana kasnije – ispunjenje sna. Prilika da sa lica mesta, u sada već bajkovitoj Lankses areni komentarišu duele završnog turnira. Iako su im mnogi govorili da štede glas prvog dana u Kelnu, do njihovih ušiju dopiralo je samo navijanje „Komita“, te se činilo da će finalne izneti teško. Ali kada su ovi momci u pitanju, to nije slučaj! Baš kako je kolega Rašković i rekao uoči 02.06. – „Života je ostalo za završnu reč u poslednjem danu“.

Izlišno je opisivati finalni dan, sve smo već rekli. Što se njih tiče, sam poziv za prisustvo na proslavi govori više od 1000 reči. A u Skoplju… E tamo su, sada već popularni Raškovski i Stevanovski dočekani na spektakularan način. Imali su svojih pet minuta na bini pred više od 100.000 ljudi. Bili su kratki i jasni: 

  Stevan Stevanović: „Kada imate ovakve majstore, kada imate ovakve mađioničare rukometa onda je lako pričati, lako je preneti glas vama, jer najbolji rukomet sada stanuje u Skoplju, u Makedoniji. Hvala vam na svemu, bilo je uživanje pratiti ovakve momke, ovo je vaše i njihovo veče“.

    Sreten je još kraće govorio, te se uz reči „Blagodaram Makedonija, blagodaram Vardar“ poklonio novim šampionima Evrope.

Jedna bajka je završena, a kao i svaka, i ova ima lep kraj. Ostaje samo da vas pitamo… Da li i vi, već sada, nestrpljivo čekate narednu sezonu? 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *