Balkan Handball

SP kadeta: Balkanski derbi pripao Hrvatskoj!

Derbi utakmica grupa A na Svetskom prvenstvu za kadete, koje se održava u Makedoniji, odigrana je između Hrvatske i Slovenije. Nominalni gost na ovom meču odneo je ubedljivu pobedu 31:21 (16:11), te nakon četiri utakmice ostao jedini tim koji je zabežio isto toliko pobeda. 

Najbolji hrvatski kadeti su od starta meča bili bolji rival, lako stizali do golova, dok su čvrtsom odbranom remetili, čini se, nedovoljno koncentrisane slovenačke igrače. Rzultat toga bilo je pet golova prednosti na poluvremena. U istom ritmu je uslovno rečeno favorit nastavio i u drugih 30 minuta. Sjajno je hrvatski napad predvodio Fran Mileta koji se šest puta upisao u listu strelaca, dok ga je reprezentativni kolega, Karpo Sirotić ispratio sa pet postignutih golova. Sa druge strane, najviše se istakao Staš Jovičič Slatinek sa osam golova.

Suvišno je reći da su Hrvati već obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja, dok će u ponedeljak u direktonom duelu sa Španijom odlučivati o pobedniku grupe. Slovenija je takođe obezbedila plasman, a i oni će u ponedeljak odigrati bitnu utakmicu. Sa Norveškom će odlučivati o poziciji broj tri u grupi A.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *