Balkan Handball

Sparkasse odustao – Ništa od regionalne lige!

 Potencijalni generalni sponzor ambicioznog projekta, Regionalne lige u rukometu, Sparkasse Banka, odustala je od ideje da pokrije troškova takmičenja, koji su se u međuvremenu "duplirali". Iako je do pre samo mesec dana sve izgledalo izvesno i nadomak ruke, nedoumice prethodnih nedelja, dobile su epilog saopštenjem u kome piše:

"Obzirom da su naši dosadašnji pregovori vezani za osnivanje i sponzoriranje Regionalne rukometne lige od strane Erste i Sparkasse grupacije otišli u neočekivanom smjeru, sa žaljenjem vas obavještavamo da ne možemo biti pokrovitelji lige. Budući da su se troškovi lige povećali za duplo od dogovorenog iznosa u sklopu sponzorskog paketa, nismo u mogućnosti izdvojiti dodatni budžet mimo onog koji je dogovoren sa predstavnicima Erste Sparkasse Grupe. Izuzetno nam je žao što je došlo do ovakve promjene, posebno jer je inicijativa lige došla upravo iz Rukometnog saveza BiH i Sparkasse Bank BiH i mi smo uložili ogroman angažman da animiramo i pridobijemo članice Erste grupe iz drugih zemalja za učešće. Ipak, povećanje iznosa sredstava koje bi grupa morala izdvojiti za sponzorstvo nismo u mogućnosti niti opravdati, niti izdvojiti. Ukoliko se u budućnosti pojave ideje za nekim sličnim ili drugačijim projektom, a koji bi mogao biti uspješno realiziran, molimo vas da nas kontaktirate u cilju zajedničke saradnje" stoji u saopštenju, koje je dostavljeno u Rukometni Savez Bosne i Hercegovine, kao inicijatoru ovog projekta.

Nezvanično se govori da je cifra, koje su C.O Zagreb i Nexe tražili za pokrivanje troškova učestvovanja u Ligi klubova bivše Jugoslavije, bez Slovenije, bila oko 150 hiljada Eura, da su Makedonci tražili 70 hiljada, a da su klubovi iz BiH svoje troškove projektovali na tri puta manju sumu – 50 hiljada…

Veliki šteta za rukomet na Ex-Yu prostorima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *