Balkan Handball

Spuštena zavesa na četvrti „New Belgrade Summer Cup“

Međunarodni tunrir „New Belgrade Summer Cup“, koji je po četvrti put organizovan u Beogradu, završen je u subotu, 29. jula. Više od 90 ekipa, kako iz regiona, tako i iz ostalih delova Eveope, ali i van Starog kontinenta uzelo je učešće na prestižnom turniru. Izdanje odžano 2019. godine, ostaće upamćeno i po propratnom sadržaju koji je krasio slobodno vreme kako igrača tako i trenera koji su boravili u glavnom gradu Srbije. 

Poslednji dan bio je rezervisan za utakmice za plasman. Centar dešavanja bio je sportski centar „Voždovac“ na Banjici gde su se dečaci i devojčice, uzrasta od 12 do 17 godina, borili za trofeje i medalje. Čini se da je najbolju igru prikazala odabrana selekcija Zagreba, koja je najsjanija odličja pokupila u tri kategorije (2005, 2004, 2003. godište). Pehar namenjen pobedniku za najmlađe takmičare odnela je ekipa Vesprema (2006. godište), dok su se kod dečaka, zlatnom medaljom u najstarijem uzrastu okitili rukometaši Crvene zvezde. Kada je reč o konkurenciji dama, počevši od najmlađih, prvo mesto ostvajali su Taurunm, Junior i Bek. Pored pehara i medalja, uručene su i pojedinačne nagrade, za najboljeg golmana, igrača i defanzivca, ali i nagrada za najboljeg trenera, koja nosi ime profesora Branislava Pokrajca. Da su organizatori mislili na sve, govori i činjenica da su osvajače medalja istima „okitili“ Petar Nenadić, kako mnogi vole da kažu, bivši „ministar odbrane“ – Darko Stanić, kao i sadašnji reprezentativac Vanja Ilić.

O utiscima, ali i pomenutim propratinim sadržajima, govorila je direktorka turnira Ivana Maksimović, koja je pre svega istakla da turnir raste iz godine u godinu.

  • „Trudimo se da svim učesnicima turnira omogućimo i van sportske aktivnosti. Ove godine smo imali ceremoniju otvaranja, nakon toga žurku za igrače. Drugo veče je bilo rezervisano za  druženje trenera, gde su svi mogli da uživaju u hrani, piću ali i noćnom kupanju. Trećeg dana smo po prvi put imali trenerski seminar, gde su obrađivane teme vezane za rad sa mladim sportistima od 12 do 17 godina. Plan nam je da u ovom pravcu nastavimo da radimo, da svake godine poseta bude sve veća, a teme budu obrađivane u skladu sa potrebama trenera“.

Kada je reč o budućim planovima, Ivana ističe da je cilj turnira još veći broj kvalitetnih rukometnih ekipa, ali i promocija grada Beograda.

  • „Ove godine imamo ekipe iz 10 zemalja. Najviše ih je sa ovih područja. Tendencija je svakako da imamo što veći broj kvalitetnih timova iz inostranstva. Želja nas organizatora je da kroz ovaj turnir predstavimo i naš grad kao jednu lepu turističku destinaciju i na tom polju želimo da proširimo našu saradnju. Beograd kao svetska metropola plus rukomet kao sport koji se razvio sa ovih prostora mislim da su dobitna kombinacija“.

FOTO: Predrag Dedijer

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *