Balkan Handball

Vojvodina podiže ambicije, predsednik Milan Đukić: Želimo i Ligu šampiona na Slanoj Bari

Sedam godina u nizu srpskim rukometom vlada novosadska Vojvodina, a već smo tradicionalno navikli da šampioni sa osvojenim peharima posećuju gradske i pokrajinske institucije koje su im pomogle tokom sezone. Ove godine, za razliku od par prethodnih, prilikom posete gradonačelniku Novog Sada, Milošu Vučeviću, čelnici kluba sa „Slane bare“ nagovestili su i da bi i evropska sezona mogla biti zanimljiva, odnosno, da će se Voša boriti za svoje mesto u EHF Ligi šampiona ili EHF Kupu:

  • Veliko hvala Gradonačelniku koji je svih ovih godina verovao u RK Vojvodina, a koja mu to poverenje vraća trofejima. I to ne samo trofejima jer klub nije  prepoznatljiv samo po uspesima jer za nas veliki uspesi su ostvarenja i u mlađim kategorijama. Vojvodina je pokazala da je stožer srpskog rukometa i da reprezentacija na nju u budućnosti može računati u pogledu novih talentovanih igrača. Nadovezaću se i na Gradonačelnikove reči. Da, tačno je, ovog leta ćemo raditi na rekonstrukciji rukometne hale na Slanoj Bari koju je RK Vojvodina dobila od Grada na korišćenje. Od tog trenutka kada smo se uselili u taj rukometni dom počeo je i procvat rukometa u Novom Sadu, a posle i dominacija koju smo svedoci. Sada želimo da još više modernizujemo našu salu i da sledeće sezone u njoj igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope – rekao je predsednik kluba Milan Đukić. 
  • Već godinama se vidimo negde otprilike u ovo vreme, na istom mestu, zbog čega sam jako srećan i čestitam vam od srca. Vi ste pravi šampioni jer pobediti i biti najbolji i u svojoj mesnoj zajednici sedam godina zaredom je za svako poštovanje, a kamoli to učiniti u Srbiji. Pri tome kada znamo da iz godine u godinu je konkurencija sve žešća i da ima i klubova koji imaju i veći budžet, iako moramo priznati da RK Vojvodina za naše prilike ima zavidan budžet, onda je uspeh još veći. Drago mi je i zbog toga što ćemo zajedno sa AP Vojvodina pokušati da unesemo novine u vidu određenih rekontrukcija u halu na Slanoj Bari kako bismo je osposobili čak i za Ligu šampiona – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *