Balkan Handball

Štrlek i Grubišić najbolji u Hrvatskoj u 2016. godini!

Manuel Štrlek i Jelena Grubišić, najbolji su rukometaš i rukometašica Hrvatske u tradicionalnom izboru Hrvatskog rukometnog saveza i Sportskih Novosti. Na manifestaciji koja se održava krajem svake godine, izabrani su i najbolji sudijski par (Gubica – Milošević), kao i trener godine, Željko Babić.

„Želio bih se zahvaliti svim svojim suigračima kao iz reprezentacije tako i iz kluba jer je rukomet kolektivan sport u kojemu pojedinac iskoči. Bez njih to ne bi bilo moguće, a tako ni rezultati. Ovo je bila sezona nevjerojatnih utakmica i moja sigurno najbolja sezona do sada. Prvo ta Poljska i medalja i sve što smo doživjeli s Poljskom u toj utakmici, nešto neopisivo. I nakon toga onakav povratak u Ligi prvaka. Mislim da je to san svakog sportaša.“, rekao je Manuel Štrlek, vihorno krilo Vive Tauron Kielcea.

 1. Manuel Štrlek 68 bodova
 2. Ivan Stevanović 44 boda
 3. Domagoj Duvnjak 34 boda
 4. Mirko Alilović 6 bodova
 5. Zlatko Horvat 4 boda
Za najbolju rukometašicu proglašena je Jelena Grubišić, MVP Final Foura EHF Lige šampiona.“Stvarno je ovo za mene bila jedna preuspješna godina. Osvajanje Lige prvaka, svih natjecanja u Rumunjskoj i ovo zadnje priznanje kao šlag na tortu. Stvarno sam sretna i nadam se da će 2017. biti jednako uspješna. Tijekom cijele godine smo vodile borbu s ozljedama, odlascima igrača i sam prolazak na Final Four je za nas bio uspjeh. Dolazak tamo za nas je bio laganini jer su sve te ekipe već bile tamo prije nas i mislim da se Vardar veselio što je dobio nas. Jednostavno došli smo tamo neopterećeno i rekle smo da ćemo dati sve od sebe i mislim da smo na kraju zasluženo osvojile.“
 1. Jelena Grubišić 74 boda
 2. Andrea Penezić 55 bodova
 3. Ivana Kapitanović 13 bodova
 4.  Ekaterina Nemaškalo 10 bodova
 5. Maja Kožnjak 4 boda
 „Lijep je osjećaj i stvarno sam sretan. Zahvaljujem se svim svojim suradnicima, ljudima koji su mi pomogli, Ivanu Baliću koji me izabrao, ljudima iz Saveza koji su imali povjerenje i dali mi tako važnu funkciju. Godina iza nas je po meni ipak bila dobra. Stvorili smo izvrsne predispozicije da imamo odlično prvenstvo u Zagrebu i još ih stvaramo što je i bio naš konačni cilj. Hoćemo li uspjeti vrijeme će pokazati.“, rekao je najbolji trener, selektor muške reprezentacije, Željko Babić.
 1. Željko Babić 13 glasova
 2. Hrvoje Horvat 4 glasa
 3. Zdravko Zovko 4 glasa
 4. Goran Mrđen 2 glasa
 5. Luka Panza 2 glasa
Osmi put zaredom najbolji sudački par su Matija Gubica i Boris Milošević. Matija Gubica prokomentarisao je nagradu: „Veliko nam je zadovoljstvo što smo po osmi put najbolji sudački par i veliko nam je zadovoljstvo što to svi dužnosnici i novinari prepoznaju iz godine u godinu, a mi ćemo se kao i do sada truditi da i u budućnosti to opravdamo. Nadamo se da će nakon što su nam izmakli Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre sve doći na svoje i da ćemo ponovo doći na onaj vrh koji zaslužujemo.“
 1. Gubica-Milošević 64 boda
 2. Jurinović-Mrvica 60 bodova
 3. Pahor-Trbović 17 bodova
 4. Cindrić-Gonzurek 12 bodova
 5. Lončar-Lončar 2 boda