Balkan Handball

STRUGA 2017: Domaći momci pred evropskim izazovom

Rasadnik talenata koji su u drugim dresovima ispisali noviju istoriju makedonskog rukometa, domaćin jednog od najdugovečnijih turnira u Evropi, Struga, posle par godina vraća se u zvanični program takmičenja , koji će od subote do utorka na obalama Ohridskog jezera doživeti svoje 45. izdanje.

Grad izuzetne rukometne tradicije, ali i poznatih rukometnih imena poput Mojsovskog, Jonovskog, braće Markovski, Ojleskog, dom je makedonskog drugoligaša, koji će ove godine biti ozbiljan takmac u borbi za plasman u VIP Super ligu.

Mlad i perspektivan sastav ove godine pojačan je iskusnim Valentinom Belevskim, koji se vratio iz Ohrida. Tu su i iskusni srednji bek Nacev, desno krilo Jankulovski, kao i dva momka pred kojima je svetla budućnost – levo krilo Kuzmanoski i pivotmen Bajramovski. Na golu su Meckaroski i Zatarakoski.

Pored svih, najveće pojačanje ekipa Struge dobiće u angažovanju jedne od najvećih zvezda makedonskog rukometa – Naumčeta Mojsovskog. Momak koji je napravio veliku karijeru najbolje partije beležeći u dresu skopskog Metalurga, vraća se u klub u kome je ponikao kao podrška stručnom štabu. Nema sumnje da će dugogodišnji makedonski reprezentativac imati šta da prenese iz svog bogatog iskustva mladim rukometašima, ali i da pomogne klubu na organizacionom planu.

Struga se nalazi u grupi sa Metalurgom i francuskim Šartom.