Balkan Handball

Vesprem arena čeka prvog finalistu!

Četvrtak nije uobičajen dan za odigravanje revanša polufinala Lige šampiona, ali je želja Đera da igra pred više navijača tako ispunjena. Hala u Đeru ima kapacitet od dve hiljade ljudi, a zbog zauzetosti hale u Vespremu za vikend(prima pet hiljada), prvi finalista Lige šampiona biće poznat danas.

Oltchim dolazi u Vesprem sa dva gola minusa iz prvog meča, ali i daleko od pomisli da je bilo šta gotovo. Jedna od glavnih zvezda tima, Francuskinja Alison Pino pred revanš veruje u pobedu:

„Djer je sada favorit jer su nas pobedile u Bukureštu. Bez obzira koliko nam sada male šanse davali, verujem da možemo da pobedimo bez obzira što Djer nije izgubio ove sezone i što im je remi najlošiji rezultat sezone. Moramo igrati bez grešaka, moramo igrati jaku odbranu i moramo popraviti realizaciju u kontranapadima jer to u ovakvim utakmicama može da presudi.“

Na drugoj strani kapiten srpskog nacionalnog tima iz redova madjarskih šampionki, Andrea Lekić sa dozom opreza najavljuje paklenu atmosferu koju očekuje u Vesprem areni:

„Dva gola prednosti u rukometu ništa ne znači. Takva prednost se stiže veoma brzo. Svesne smo toga i krenućemo maksimalno oprezeno od prvog minuta. Izmedju nas nema tajni. Dobro se poznajemo i očekujem neizvesnu utakmicu. Igramo za finale pred našim navijačima, tako da ne treba trošiti reči na značaj tih 60 minuta, na želju koju imamo ili bobenost koju želimo da pružimo.“

Meč počinje u 19 časova uz prenos na sajtu EHFTV i Areni Sport 2.

Drugo polufinale izmedju Krima i Larvika igra se u subotu u Ljubljani.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *