Balkan Handball

Kvalifikacije za SP (juniori): Islanđani stižu na Balkan!

 Nekakva kosmička pravda, šta li, tek juniorska generacija Islanda, koju je EHF kvalifikovao bez kvalifikacija na prethodno Evropsko prvenstvo u Slovačkoj (čuveni problem sa vulkanskim pepelom, koji je odložio turnir na Islandu, posle koga su se igrale dodatne kvalifikacije u Novom Sadu, ali bez Islanda koji je dobio "vizu" besplatno), ipak će morati u naše krajeve, ako misli da se plasira na SP, koje se za generaciju 1990 održava u Grčkoj jula 2011. godine. U grupi sa "Ribarima", nalaze se Srbija, Makedonija i Estonija. Pravo domaćinstva imaju Makedonci, a ako oni odbiju, to pravo će imati Srbija.

Što se tiče ostalih Ex-Yu selekcija, Slovenija neće biti domaćin na kvalifikacionom turniru sa Velikom Britanijom, Norveškom i Češkom. Mladi Hrvati, koje je u ovom ciklusu predvodio Vladimir Canjuga, igrače protiv Švedske, Belorusije (pravo domaćinstva) i Austrije. Juniori Crne Gore igraju na turniru sa Francuzima, Fincima i Bugarima.

Termin odigravanja kvalifkacionih turnira je 7.-9. januar 2011. godine

Samo pobednici kvalifikacija, izboriće plasman na SP u Grčku.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>