Balkan Handball

SP kadeta: Slovenci razbili Srbiju i sveli joj šanse na teoriju

U ex-yu okršaju četvrtog kola grupe D Svetskog prvesntva kadeta u Gruziji, reprezentacija Slovenije je očitala rukometnu lekciju Srbiji, savladavši je sa ubedljivih 36:23 (20:10). „Orlići“ su jako brzo ostali bez krila protiv znatno kvalitetnijeg rivala, koji je pitanje pobednika rešio već u prvom poluvremenu.

Srbija je bila pravi takmac samo do rezultata 3:3, kada je duboka slovenačka odbrana paralisala protivnički napad. Momci Janeza Klemenčića su poveli sa 6:3, a brodolom tima Nenada Maksića nije imao ko, a ni kako da zaustavi. Menjao je srpski selektor sva tri golmana, ali ništa nije bilo od pomoći.

Sve je rešeno već do odlaska na odmor. Sloveniji je ostalo da rutinski odradio drugo poluvreme i obezbedi plasman u osminu finala, dok je Srbija još samo teoretski u igri za prolaz dalje – da bi se to desilo, neophodna je pobeda nad Tunisom i poraz Rusije od Meksika, što je vrlo malo verovatno.

Najefikasniji kod Slovenaca bili su Novak Domen i Kristijan Horžen sa po šest golova, jednim više od Gašpera Horvata. U srpskim redovima, Milan Milić i njegov imenjak Jovanović su po šest puta pogađali. Bubić i Stefanović su jedini koji su pored njih postigli više od jednog gola (po dva).

Foto: Ihf