Balkan Handball

Zagreb u Novom Sadu: Voša uvek na pobedu – Opravdati ulogu favorita

Vojvodina i PPD Zagreb odmeriće snage od 17.15 u okviru trećeg kola SEHA GAZPROM Lige. Posle uspešnog vikenda na evropskoj sceni, srpski šampion obodren ide na megdan sa hrvatskim, gde nema šta da izgubi, a može puno da dobije. 

  • Znamo protiv koga igramo. Bez obzira na renome i kvalitet rivala, Vojvodina mora uvek da ide na pobedu. Jasno je da su Zagrepčani favoriti, ali mi moramo da odigramo najbolje što znamo. Nisam zadovoljan startom sezone. Istina je da je potrebno vreme za uigravanje velikog broja novih igrača, ali odbrana mora da funkcioniše bolje nego do sada – kaže trener Boško Rudić. 

Zagrepčanima je teško pao poraz u Prešovu. Priliku za popravni traže u Novom Sadu, gde su apsolutni favoriti.

Poslije nenadanog poraza u Prešovu, dolazimo u Novi Sad i nadamo se pobjedi. Vojvodina nije otvorila baš najbolje ovu sezonu SEHA Gazprom lige s dva uvodna poraza, možda će sada doma protiv nas pokušati pokazati nešto više, ali nama je prioritet pobjeda. Važno je to i zbog onoga što nas čeka za vikend, a to je otvaranje Lige prvaka u Kristianstadu. Ove sezone nemamo puno vremena da tugujemo ni da se radujemo. Svaki drugi dan se igra utakmica, tako da smo zaboravili poraz u Prešovu, dobro smo se spremili za Vojvodinu i nadamo se pobjedi – poručio je Dobrivoje Marković.

Trener Kasim Kamenica veruje u bolje izdanje svojih igrača:

  • Vojvodina je povratnik u SEHA Gazprom ligu, promijenila je dosta sastav u odnosu na prethodnu sezonu. Smatram da smo favorit i moramo tu ulogu opravdati, moramo se vratiti našem izvornom načinu igranja, a to je prije svega snažna formacija obrane iz koje bi razvijali kontranapad, dolazili do lakih golova i sve ono što je potrebno da u planiranoj rotaciji pružimo svim igračima priliku i da dođemo do sigurnih bodova – kazao je Kamenica i dodao.
  • Mislim da je taj protivnik iz Grčke bio preslab da bi se iz tih utakmica nešto dalo zaključiti, ali sigurno da je taj dvomeč izazvao određenu energetsku potrošnju kod igrača Vojvodine. Vidi se rezultat iz prve utakmice gdje je Vojvodina slavila s 20 razlike i mislim da to govori sve. Njihov sastav je dosta promijenjen u odnosu na prethodnu godinu gdje su imali više mladih igrača. Sada su dovođenjem Nadoveze i Vučkovića malo promijenili krvnu sliku ekipe. Iskusni igrači imaju svoju težinu uz mladog Jovanovića koji se razvija odlično. Ipak je to ozbiljan sastav – zaključuje Kamenica.