Balkan Handball

Najbolja igračica Srbije u 2008. godini – Andrea Lekić!

 Najbolja igračica Srbije za 2008.godinu u izboru čitalaca Balkan-Handball.com je srednji bek reprezentacije i slovenačkog Krima, Andrea Lekić. Andrea Lekić(178cm/68kg) rođena je u Beogradu 6.septembra 1987.godine. Rukomet je počela da igra sa 13 godina(2000.godine) u ORK Beogradu koji je u tom periodu u mlađim kategorijama dominirao prvenstvima Beograda i Srbije. Pošto je kroz igre u ORK-u već tada njena karijera krenula pravilnim koracima unapred, korak napred bio je odlazak u Radnički.

Sa jednom od najmlađih postava u sezoni 2005/06, Radnički je bio otkrovenje prvenstva, ali i pored solidnih rezultata, klub je na kraju sezone bio na ivici egzistencije što je iniciralo odlazak u Knjaz Miloš naredne sezone(2006/07). Sa Aranđelovčankama je Lekićeva osvojila titulu i postala šampion Srbije, a to je bila i prva titula Knjaz Miloša u istoriji kluba. Iste godine prvi put je obukla dres seniorske reprezentacije kao veliki potencijal srpskog rukometa, a istovremeno je postala uspešan student na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment(trenutno je na trećoj godini studija).

Od potencijalnog talenta do prve potvrde njenih kvaliteta nismo dugo čekali, ali je nismo ni zadržali u zemlji. Posle primamljivih ponuda iz inostranstva i izbor je pao na šampionsku sredinu slovenačkog Krima. Osvojeno prvenstvo i Kup Slovenije su naredni trofeji kojima se obradovala.

Posle jednogodišnje adaptacije na moderan rukomet i „vatreno krštenje“ u Ligi šampiona, Andrea ove sezone igra, malo je reći sjajno. Te igre svrstale su je među najtraženije mlade igračice Evrope u ovom trenutku, a trenutno je drugi strelac Lige šampiona(82 gola) i prvi strelac Regionalne lige(54 gola).

Igra Krima i srpske reprezentacije već sada se teško može zamisliti bez njenih kreativnih zamisli i poteza, a Andrea ima samo 21.godinu i tek je na početku…

ČESTITAMO!

BALKAN-HANDBALL TEAM

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *