Balkan Handball

Bezjak: Dugujemo navijačima pobede do kraja prvenstva

Reprezentacija Slovenije izgubila je sve šanse za polufnale već u prvom meču druge faze Evropskog šampionata. Izabranici Veselina Vujovića su, na njegov 57. rođendan, poraženi od Danske 31:28, a pošto su u drugi krug preneli jedan bod, jasno je da neće ponoviti uspeh sa prethodnog Mondijala u Francuskoj.

Danska se isprečila Sloveniji i na Olimpijskim Igrama 2016. godine, tada u četvrtfinalu. Jedan od najiskusnijih u slovenačkom sastavu, Marko Bezjak, smatra da je njegov tim ovoga puta bio bliži uspehu nego tada.

-Mislim da smo danas bili puno bliže nego u Riju, tokom čitave utakmice smo im disali za vratom, ali jednostavno nismo mogli preokrenuti utakmicu. Kad god bi došli na gol ili dva zaostatka, po pravilu smo grešili u napadu, a oni su to naravno kažnjavali. Tu je ključ našeg poraza.

Danci su postigli čak 18 golova sa krila…

-To je zaista puno, praktično su nas pobedili sa krilima, što se ne dešava često. Ali, ne mislim da je naša odbrana bila toliko loša. Bekovi im se nisu razigrali, golove su davala krila, ali, jednostavno moraš negde u odbrani malo da pustiš. Mi smo odlučili da igramo malo gušće u odbrani, ali su njihova krila bila predobra.

Kako je kontroverzna završnica meča sa Nemačkom uticala na motivaciju tima?

-Možda nas je još više motivisalo sve to što se desilo, mada, bili bi u puno izglednijoj situaciji da smo osvojili ta dva boda koja smo zaslužili na terenu. Sve bi bilo drugačije, došli bi sa dva boda u Varaždin. Nažalost, ne možemo tu više ništa promeniti, to je iza nas. Da nam se ta pobeda računala, i da smo večeras dobili Dansku, bili bi na pragu polufinala. Ipak, nije išlo, tako je to ponekad u sportu.

Gde pronaći motiv za preostale dve utakmice?

-Polufinale za nas ostaje san, ali opet nije svejedno kako ćemo odigrati do kraja prvenstva. U preostale dve utakmice idemo na pobedu, naročito jer mislim da će ponovo doći puno naših navijača. Videli ste večeras koliko ih je bilo, dali smo sve od sebe, borili smo se maksimalno, želeli smo, ali nažalost nije bilo dovoljno. Zahvaljujem im se na velikoj podršci, i poručujem da dođu i u naredna dva meča, a mi ćemo dati sve od sebe da im se zahvalimo pobedama – rekao je Marko Bezjak neposredno posle meča.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *