Balkan Handball

Červar: Odlučila naša tranzicija – Cvetković: Odigrali smo korektno

U uzavreloj, ali večičanstvenoj atmosferi kakvu je napravilo oko 11.000 navijača u splitskom „Spaladijumu“, Hrvatska je ubedljivo savladala reprezentaciju Srbije, 32:22, i na najbolji mogući način započela pohod na prvu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Puno razloga za zadovoljstvo imao je selektor Lino Červar, ali i jedan veliki razlog za brigu.

-Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici. Moram pohvaliti i publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske. Hvala Splitu i Dalmaciji na ovoj fantastičnoj podršci našem timu. Bila je to jedna lepa predstava, promocija dobra, zahvaljujući protivniku, koji je pružio jako dobru igru u prvom poluvremenu. Čestitam Srbiji na držanju, fer pleju i odličnom odnosu sa našim igračima. Glavna karakteristika naše pobede je bila tranzicija i kontranappad. Šteta što je tu lepu utakmicu pokvarila povreda Duvnjaka. Izgleda da je list u pitanju. Ovo je samo jedna pobeda i ništa više. Za dva dana igramo sa Islandom koji je odigrao odlično – rekao je hrvatski selektor nakon prve utakmice.

S druge strane, Jovica Cvetković želi da njegovi igrači što pre zaborave ovaj poraz, i okrenu se meču sa Švedskom, koja je danas poražena od Islanda.

-Čestitam Hrvatskoj na pobedi, publici koja je došla u velikom broju, mojoj ekipi na angažovanju. Pokušali smo da pariramo Hrvatksoj i to je bilo jako dobro u dvadeset minuta. Hteli smo da iskombinujemo posle priprema koje su delimično obavljene sa mnogo povreda. Odigrali smo korektno, ne krivim golmane, pred njima je budućnost. Mladi su. Zaboravljamo ovaj meč, okrećemo se narednom protivniku – rekao je Cvetković na pres konferenciji posle meča.

Jedan od boljih u srpskom timu bio je Nemanja Zelenović, strelac pet golova.

-Čestitam reprezentaciji Hrvatske na pobedi, igrali su dobro. Imali smo dobru igru u prvih 25 minuta, ali Hrvatska je bila na nivou više. Moramo da zaboravimo ovaj meč koji nismo najbolje odigrali. Igramo sa Šveđanima, koji su i pored poraza, odlična ekipa. Razgovaraćemo i igrati mnogo bolje. Daćemo sve od sebe da se plasiramo u drugi krug.

One Comment

  1. Bobo

    13/01/2018 at 02:07

    Abutović, Terzić i Milić uz jednog brzog srednjaka tipa Vojvodić deluju kao dobitna kombinacija.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *