Balkan Handball

Šesta medalja Arpada Šterbika

Sa Jugoslavijom je osvajao bronze, dok je srebra i zlata stavljao oko vrata u dresu Španije. Arpad Šterbik zaokružio je svoju reprezentativnu priču zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, kada je u finalu protiv Šveđana, posle samo tri dana provedena sa ekipom po dolasku iz Skoplja, odakle je pozvan kao zamena za povređenog Gonzala Pereza de Vargasa, pokazao da je klasa za sebe.

Svoju reprezentativnu žetvu započeo je pre 19 godina u Egiptu, kada je sa nepunih 20 godina bio deo sastava Jugoslavije koja je osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu. Bronza je stigla i dve kasnije sa Svetskog prvenstva u Francuskoj. Na sledeću medalju čekao je gorostas iz Ade 10 godina, uz pauzu od tri godine zbog promene reprezentativnog dresa. Ostavio je SCG, prešao u Španiju, a Španci su vezali dve medalje na Svetskim prvenstvima – prvo bronzu u Švedskoj, a onda i zlato u Barseloni dve godine kasnije.

Prvo srebro je zaradio pre dve godine u Krakovu, kada su Španci na EURO 2016 pometeni od Nemaca u finalu. Zlato je stiglo sinoć u Zagrebu – šesta medalja u reprezentativnoj karijeri Arpada Šterbika, koji uz sve to ima i četiri pehara EHF Lige šampiona.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *