Balkan Handball

Varaždin: Nemci teškom mukom slomili Čehe

Teže nego što se očekivalo, aktuelni šampion Evrope je opravdao ulogu favorita protiv najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja, selekcije Češke. Nemačka je nakon rovovske borbe tek u finišu, serijom 6:0, slomila otpor tima koji sa klupe sjajno predvodi tandem Filip/Kubeš.

Česi su na ulasku u poslednjih 10 minuta vodili sa 18:16, delovalo je da će napraviti novu senzaciju, ali su „Bed Bojsi“, predvođeni Andreasom Volfom zaključali vrata svog gola i došli do četvrtog boda u Grupi II. Golman Kila je do završnice sedeo na klupi, a onda odbranio tri lopte koje su prelomile u korist njegovog tima, naročito sedmerac pri rezultatu 19:18.

NEMAČKA – ČEŠKA 22:19 (9:10)

7m: Nemačka 1/1, Češka 2/3

Isk: Nemačka 6 min, Češka 8 min.

NEMAČKA

Hajneveter 8 odb, Volf 3+1 odb odb – Genshajmer 3, Lemke, Vinček 1, Rajhman, Pekeler 1, Vajnhold 1, Veber 2, Fet 8, Grecki 1, Hefner 1, Janke, Kun, Kolbaher 2, Druks 1

ČEŠKA

Mrkva 12 odb, 1 gol Galia – Hrstka, Bečvar 1, Landa, Horak 3, Kotrc, Kasparek 4, Stehlik, Petrovski, Ždrahala 4, Čip 5, Svitak, Mubenzem, Kasal, Zeman

Semafor: 1:0, 1:2, 4:3, 7:5, 7:9, 8:10, 13:12, 15:14, 16:18, 22:18

Igrač utakmice: Štefan Fet

Bio je to prvu meč Grupe II druge faze, stacionirane u Varaždinu. Pred oko 1.500 gledalaca, Česi su pokazali da nisu slučajno sa dva boda stigli u ovaj stadium takmičenja, zahvaljujući pobedama nad Danskom i Mađarskom.

Zaista nije mnogo nedostajalo da skinu skalp i braniocu titule, ali nisu izdržali u poslednjih 10 minuta. Jedino su u tom periodu Nemci pokazali obrise igre kojom su pokorili Poljsku pre dve godine, ali je jasno da mnogo toga ne štima u sastavu Kristijana Prokopa. Pored Volfa koji je blistao u završnici, junak pobede je Stefan Fet, koji je mimo očekivanja izašao u prvi plan sa osam golova.

Rezultatska klackalica trajala je nešto više od dve trećine utakmice – odbrane su bile bolji deo oba tima, a Češka je pronalazila nešto više inspiracije pred protivničkim golom, što je uz odličnog Mrkvu među stativama donelo ovom timu vođstvo od 18:16  u 47. minutu. Međutim, u narednih 12 Ždrahala i drugovi nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu, pa je poraz bio nemimovan.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *