Balkan Handball

Vujović o srpskom rukometu: Garantujem, ništa se neće promeniti

Reprezentacija Srbije ostvarila je postavljeni cilj plasmanom u drugi krug Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Celokupan utisak, jasan je, „Orlovi“ su daleko od evropskog vrha u ovom trenutku, pa je i pored 12. mesta, sportska javnost nezadovoljna nastupom. Rukometna legenda sa ovih prostora, Veselin Vujović, govorio je u emisiji „Talasanje“ Radio Beograd o aktuelnim problemima i naveo da ne očekuje da će se bilo šta promeniti:

 • Mi u Srbiji imamo hiljade trenera, imamo ljude koji „sve znaju“, a kada vidite klub koji vodi neki terner sa master diplomom, jer je to sada jako važno i moderno, da neko odsluša neki modul i sasluša nekoga iz EHF-a, koji nema veze sa životom i dobije tu diplomu, i onda odete da gledate njegov trening, gde klinci od 16 godina sa 115 kilograma igraju samo na dva gola. Niti se tu nešto radi, unapređuje, ništa. Na kraju meseca se naplati članarina toj deci i to je budućnost srpskog rukometa – rekao  je Vujović i zaključio:

 • Ja vam garantujem, ništa se neće promeniti, niko se neće pomeriti i ništa se neće desiti. Ostaće blato kakvo jeste, ostaće ljudi kakvi jesu. Selektor Jovica Cvetković je dao izjavu da je zadovoljan rezultatom i postignutim. Njemu je neko rekao šta su ciljevi reprezenatcije u Hrvatskoj, a ako je taj cilj plasman u drugi krug, onda je sve urađeno.

Biti selektor Srbije je kazna

 • Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se to blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svestan šta je kriterijum da neko bude selektor. Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo poverenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki boljitak. Došli smo u jednu situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada na našem rukometu malo da bismo mi mogli da uradimo nešto – kaže Veselin Vujović.
 

4 Comments

 1. Rajko

  31/01/2018 at 15:32

  Pa ni ne treba da se promeni.
  savez odlican. Selektor odlican. UO RSS pise saopstenja sa receptima protiv vampira.
  Sto bi se menjalo…

  • Drakula

   04/02/2018 at 20:58

   Pa i treba oterati te vampire iz N.Sada,dosta su mesetarili vise. Ma i glogovim kocem ih „potprasiti“da se nikada vise ne vrate,jer su nas rukomet i doveli dovde gde jesmo.

   • Rajko

    07/02/2018 at 15:36

    Nije bio dobar recepat … ti se vracaju na velika vrata… a glogov kolac se okrece bas prema DRAKULI, GRKU, PROMENI…
    Nisi sine obavesten, prati radnju fabule u narednih 15 dana…

 2. Jagodinac

  01/02/2018 at 08:26

  migao bih da potpisem sve sto je Vuja rekao. Potpuni mrak.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *