Noka: Nema šale sa Zagrebom - Vuja: Problem igra u oba pravca - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Noka: Nema šale sa Zagrebom – Vuja: Problem igra u oba pravca

Noka: Nema šale sa Zagrebom – Vuja: Problem igra u oba pravca

zika.bogdanovic
0 komentar

Zvonimir Noka Serdarušić bio je zadovoljan trijumfom u Zagrebu, koji je njegov tim, francuski PSŽ, učvrstio na poziciji broj 1 u preliminarnoj fazi EHF Lige šampiona:

-Neki su mi pre utakmice govorili „prejaki ste, nemojte puno“ i takve gluposti, a odgovarao sam da bih bio zadovoljan i minimalnom pobedom. Počeli smo slabo, promašili par zicera u prvih pet, sedam minuta. Zagreb je pokazao da nema šale. Posle je bilo važno da imamo dobru odbranu, Omejer je bio dobar. Imali smo rezultat, ali 12 minuta smo bili bez gola u drugom delu. Zagreb nam je pripretio, nije lako izdržati pred 15.000 glerdalaca. To sam znao, to sada znaju svi. Zadovoljan sam da smo dobili – zaključio je Mostarac.

Trener Zagrepčana, Veselin Vujović, ovako je video poraz od PSŽ-a 23:25:

– Čestitam kolegi Serdarušiću i ekipi Pariza na zasluženoj pobedi. Nisam zadovoljan krajnjim rezultatom. Loše smo branili polukontru koju je Pariz vukao, bez obzira što smo ih sveli na 10 golova u drugom delu. Imam tešku poziciju da nemam igrače koji igraju kvalitetno u oba pravca. Kada napravim dobru odbranu, ne možemo trčati polukontru. Ako napravimo dobar napad, ne možemo se vratiti. To je nemoguća misija protiv ekipa kao što je Pariz. Igrali smo otvorenu dublju odbranu na igrače koji su opasni po gol i tehnički jaki kao Karabatić i Hansen. Briljirao je Stevanović, ali smo imali par loših šuteva od velikih nada hrvatskog rukometa Mandalinića, Šebetića i Pavlovića. Nemaju rutinu i kvalitet da rešavaju takve stvari sa 10,12 metara. Pariz je favorit za osvajanje Lige šampiona. Na nama je da dobijemo Celje kući i odigramo dobre utakmice u Vespremu i Kilu. Da probamo da se spremimo za ukrštanje u drugoj fazi. Iako nas čekaju jaki rivali, u Zagrebu možemo biti čvrsti i jaki. To smo delom i večeras pokazali – zaključio je Vujović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball